-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
"Mindamellett jártam a szlovákoknál,de nem tudom ,hogy minden 10 edik embernél van e önvédelmi fegyver ,mert ha volt is nem mutogatta minden 10.ik,én meg nem mentem oda megkérdezni őket . De majd pótlom:) "
Ezért mondtam. Észre se lehet venni. De ha baj van elő tudják venni. Ezen kívül nem balhéznak ott sem.
"Mert egy kézi lőfegyverrel jobban megtudnám védeni a családom te úgy gondolod?"
Igen. Hatásfok.
Ne kezdjünk el akciófilmet gyártani, maradjunk a Magyar valóságnál.
1 db nem a nyáron barnult ember, 1 db késsel. Oda megy 10 méterre hozzád. Előveszi a kést, mondja h kinyír mert nem tetszik az arcod neki. Elkezd feléd rohanni. Mondju ktegyük fel hogy van nálad is 1 db kés. Előveszed, és van 50% esélyed hogy megvédd magad. Vagy igen vagy nem.
2. eset ugyan az a szitu annyi a különbség hogy nálad van egy pisztoly. Előveszed meglövöd. 90%-al megvédted magad. Melyikkel élnél szívesebben? Melyikkel tudnál hazamenni egyben nagyobb eséllyel?
2. történet
Otthon alszol. Egy hasonszőrű ember mászik át a kerítéseden. A kutyád mondjuk leszúrja, bent szól a riasztó. Amíg te felkelsz és lemész, addig emberünk már az ajtódnál van. Leütöd egy spajszerrel. De eddig hátulról a hasonszőrű társa bemegy és a feleséged felé tart egy baltával.
Te már ne mérnél oda. Egy lövedék igen.
3. történet
Péntek este olvasod a fórumokat. A lányod épp bulizik. Hív téged: "Apa! nagy a baj. Itt van 3 bebaszott srác, akik el akarnak vinni. Beülsz a kocsiba, odamész, és tényleg három srác mondjuk valami ütő szúró fegyverrel, vs Te vs a lányod ellen. Szerintem nincs sok esélyetek, ha nincs egy fegyvered, és ne várd hogy a Rend Őreink otteremnek 2 perc alatt.
Csak egyet válasz ami meg is történhet, máris több eséllyel mész haza/véded meg a családod.