-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Alapvetően egyetértek, de bizonyos szintig ellentmondások vannak benne. A hirtelen megjelenő nagy erőfölény gyors légi szállítást feltételez, amit jelenleg nem lehet elfedni, a szállitógépek nem éppen erősek a lopakodásban.
A lopakodást és az információáramlást is nehéz összehangolni - vitatom a Land Warrior egyik elvét, a kétirányú adatkapcsolatott a katona és a vezetés között. Nem vagyok igazán otthon a rádiótechnikában, de amennyire én értek hozzá, a katona itt nem más, mint egy kétlábon járó rádióantenna, amit be lehet mérni. Nevetséges, de ha a Land Warrior ellenségei rendelkeznek megfelelő rádiótechnikával, folyamatosan tudják merre jár minden egyes ellenséges katona - nesze neked lopakodás. Állitólag erre van valami trükk, de a frekvenciaugrálás és társai csak a lehalgatást nehezítik meg, a felfedezés ellen nem - ha van esetleg itt egy rádióamatőr vagy egyébb szakember, kiváncsi lennék a véleményére...
Én egyébként továbbra sem temetném a gerillahadviselést. Lásd Afganisztán - mind a mai napig simán el tudnak bújni a világ legfejlett technológiája elöl. Persze nyilt harcba esélyük sem lenne, de a hadviselés egyik lényege éppen az, hogy ott és úgy viseljük háborút, ahogy nekünk a legkedvezőbbek a feltételek.