-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Mire használsz 72 db bombát?
5-öt mire? 80-at mire?
AC-130 van mert kellett. B-130 meg nem, mert volt rá más.
Most csak amerikai szemszögből nézed? Ez esetben ha meglennének a szükséges adatok, akkor ki lehetne számolni, hogy költséget takarítottak volna meg ha valahova odamennek légi szállítású cuccokkal és néhány C-130-as ott marad B-130-asként. Amerikai szemszögből csak ez számít(ana), taktikai előnyre nem tettek volna szert. Tényleg volt rá más. COIN-ra F/A 18 Super Hornet meg B-52, Irakban meg Afganisztánban. De mi nem fogjuk kiszámítani, hogy tényleg spóroltak volna és mennyit. Ez a kérdés nyitva marad szerintem.
Viszont sok ország van, amelyik nem rendelkezik ilyen kategóriájú bombázóval. Ezek esetében új képesség jön létre egy B-130-al, ami előtte nem volt. Egyszerre sok bombát ledobni.
A Yugoszláv háborúban AN-2-ekkel bombáztak azt hiszem a horvátok. Kivágták az alját és barkácsolt bombákat dobtak le. Nem volt légi bombájuk, mindenféléből csináltak. Létrejött egy képesség. Tudtak bombázni. Tedd össze, hogy "barkácsolt bomba" és "AN-2". Mi értelme van? Elsőre és másodikra meg harmadikra semmi. De akkor ott 20 éve ez egy létező dolog volt. Biztos nem állt össze 20 ember értelmetlen dolgot csinálni a délszláv háború közepén. Forrást nem tudok.
AC-130 van mert kellett.
Mennyire kellett? Levegőbe emelni a tüzérséget. Hány országnak van még szüksége erre? Ha nem, akkor nekik miért nincs szükségük rá?
Ha akkorsem érted, hogy miért nem jó semmire a bombázó Herki, akkor megpróbálhatom elmagyarázni.
Nagyon nem akarok lovagolni a témán. Ha nem gond, jöhet a magyarázat. Szoktam olvasni az összefoglalóidat, de nekem kb. nettó 5 óra kellene, hogy képben legyek az írás tartalmával. Itt bukok el. Nincs 5 óra.
Remélem az lejön, nem trollkodni akarok. Akkor eleve azzal jövök, hogy miért nem csinálnak permetező AN-2-ből bombázót. Akkor mindenki szétesik az idegtől és utána elárulom, már meg is csinálták 20 éve.
Csak vicc. Sosem trollkodok.