10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Emmm, jogos, értelmezés kérdése.

Én személyzet nélküli toronynak nevezném azt, ahol egy teljes toronyról beszélhetünk, de a személyzet nem a toronyban, hanem alatta, vagy a testben van. Torony nélkülinek én azt hívom, ahol csak a fegyverzet (és az érzékelők) vannak a test vagy a forgó toronyalap felett. Ahogy az adott oldal képein is látni, itt erről van szó. Igazából toronyról (szerintem) nem beszélhetünk, hiszen a fegyverzeten túl semmi sincs ott, még a lőszert is a testben tárolják, az automata töltő onnan tölti a 140mm-es löveget (bár felteszem a 40mm-eshez azért legalább részben ott tárolják mellette a tűzkész lőszerkészletet).

Itt ilyet láthatunk. A löveg nincs komolyan páncélozva, így minimalizálják a méretét. Hogy most ezt így toronynak nevezzük-e... Nos, az én értelmezésem szerint nem.

Az O140/40 oldalmetszete, látható, amiről fent írtam, nincs torony, csak a löveg, külső elhelyezéssel

Szerintem nem volt tervben olyan torony-nélküli amiben 40mm-es lett volna a másodlagos fegyverzet...

Emm, akkor te a "rohamlöveg" tipusú megoldást tekinted torony nélkülinek.

Végül is ez tényleg értelmezés kérdése. Most végiggondolva logikával, egyet kell értsek, torony nélküli -> nincs semmiféle torony, a löveg a testben van...