10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    A kérdésedre diagramok tucatjaival lehetne csak átlagolt választ adni és akkor is úgy, hogy tengerszinti indítással számolsz és az szenzor érzékenység és időjárásfüggéssel nem foglalkozol...

Nem, így is. Bármelyiket le lehet lőni, nincs lelőhetetlen gép. Ha a MANPADS-ből akkor lőnek, amikor az indítási feltételek megfelelnek, akkor lelövik az AH-64E-t, F-16C Block 50-et vagy az F-35 Lightning II-ot, stb is. Csak kíváncsi voltam, van-e már olyan védelme egy gépnek, amivel minden támadást kikerül, kivéd.
    Valamint ha a feltételek alkalmasak az indításra, akkor mindegy hogy tengerszinten felelnek meg, vagy 1000 méteren felelnek meg, vagy 5000 méteren felelnek meg.

Annyit hozzátennék, hogy nem szűkítettem le a MANPADS-okat a csak IR rakétát használókra. Ezen kívül, megmagyarázom, mit értek azon, hogy indítási feltételek megfelelnek, mert nem tudom a pontos kifejezést. Azt értem rajta, hogy ha olyanok a feltételek, mikor ha egy civil gép repül ugyanúgy, ugyanott, amin nincs riasztó és elhárító rendszer, védelem, és az indítási feltételek megfelelnek akkor a rakétának csak akkor nem sikerül eltalálni a gépet ha hibás. Vagy ha CLOS, laser guided rakétáról van szó, akkor a földi technika romlik el vagy a kezelő ügyetlen. Ha a célpont megmenekül, akkor azt nem magának köszönheti.