-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A K2 tudtommal kb a mai szintet hozza, semmi nagy dur. Nincs 140+ löveg, nincs aktív védelem és csodafegyver az ellen 140-e ellen.
De a K2-őt én a vele egy szinten lévő F-15K-val vetettem össze, nem pedig F-35-el... :)
Persze hogy nem szabad semmit elhanyagolni, de ki ellen használnád az új harckocsi "generációt"? Mert azok ellen nem ez döntene. Szerintem vannak más helyek ahol ezt a pénzmagot okosabban elköltheted.
A kérdés az, hogy az új harckocsi generáció képességeitől függ. De ha egy megfelelő lépcsőben gondolkodunk, akkor:
*Nagyobb pusztító hatás (akár nagy, akár kis távolságból), vagyis a korábbi generációkat gond nélkül, bárhonnan képes kilőni.
*Ezzel együtt jobb védelemmel / kisebb frontális felülettel jelentkezik, vagyis nehezebb eltalálni, nehezebb leküzdeni.
*Jobb "top-attack" elleni védelem (ez az, ami a jelenlegi szériáknál probléma.
A többi dolog (adatkapcsolat, rádió, érzékelők, aktív védelem) megjelenhet a meglévő harckocsikon is, így ott nincs nagy különbség.
Szóval nagyobb harcérték, harcban egyértelműen felette van a meglévőknél...
A grúz balhénál mit számított volna ha nem T-72-vel hanem Armatával vagy halálcsillaggal mennek az oroszok?
Chinvali-ban nem vész oda egy orosz harckocsi sem?