-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Csak tudták mit és miből csinálnak ,már akik nekiálltak herbákolni.
Efelől vannak kétségeim. Tudták, hogy 'házilag' hogy tudnak FMJ lőszerből kvázi SP lőszert csinálni, csak az a baj, hogy amíg a gyárilag SP lőszereknél a lövedékköppeny körbeüleli a mag hátsó részét, addig az FMJ lőszereknél (legalábbis akkoriban általánosan) a lövedék orrán volt ez a mag-körbeölelés, így a lövedék farán volt nyitott.
Ha jól rémlik, gyártástechnológiai okból kellett a lövedéken egy nyílást hagyni, ami ugyebár azt jelenti, hogy az FMJ-nél hátul, az SP lövedéknél elöl volt.
Itt van az a probléma, hogy a házilag kendácsolt SP lőszer köppenye elöl-hátul nyitott volt. Természetesen a kulcsszó az, hogy fentáll a veszélye annak, hogy így kiszakadjon a köppenyből a mag, és a köppeny a csőben maradjon.
Viszont (már elnézést), én ezt a rizikót nem vállalnám be. Ennyit nem ér a megnövelt sebzés. Vagy legalábbis én nem szívesen lőnék olyan fegyverrel, amely tudom, hogy rám is komoly veszélyt jelenthet...