10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Ha mellbe lőnek, kb. mintha felrobbannál belülről.
    Nem kötözködés, csak rámutatok néhány dologra.
    A ballisztikai zselékre leadott lövések leginkább azt mutatják meg, hogy a lövedékek hogyan roncsolják a ballisztikai zseléket.
    Ha a mellbe lövést a mellüregbe leadott lövéssel azonosítjuk, akkor elmondható, hogy a mellüregben van a tüdő és a szív helye. A különböző szervek lőtt sérülései jelentős különbséget mutatnak több ponton is. Ezek az alany harcértekének azonnali csökkenésének mértéke, tűélésének esélye, utókezelés eredményessége. Ha az alany szívét éri a lövedék, akkor gyors és jelentős mértékű a harcérték csökkenése. Amennyiben a magyar forrásoknak lehet hinni, akkor a tüdő sérülése lövedék által nem csökkenti hasonló mértékben a harcértéket, a túlélési esélyek jobbak. az utókezelés jobb eredményt ér el, alacsonyabb szinten van a maradandó egészségkárosodás.
    A robbanásról pedig annyit, hogy a tüdő nagy kiterjedésű szövetből és levegőből áll. Ez nem kedvez a robbanásszerű károsodásnak. Gyakorlatilag kizárja.
    5.45mm-es lövedék sem okoz kiemelkedő sérülést benne (relatíve), képtelen kamatoztatni kiváló képességét abban, hogy hidrosztatikai sokkot okozzon. Hidrosztatikai sokkal olyan szerveket lehet kvázi felrobbantani, amikben sok folyadék van, gáz nincs és erős a tokja. Lép, meg azt hiszem máj, stb. ezeket szétkapja 5.45mm-es lövedék.
    Az 5.56mm-es lövedék az emberi testben széttörik. Ez leginkább az utókezelésben okoz nehézséget. Az azonnali jelentős harcértékcsökkenésben nem jeleskedik és a hidrosztatikai sokk tekintetében ugyanaz a helyzet, mint az 5.45mm-sel.
    Úgy rémlik, ezek a is kaliberű nagy sebességű lövedékek a tüdő és az izom esetében gyengék, ha a cél a gyors és fatális kimenettelű károsodás.

Ezeket mondjuk 7+ éves emlékek alapján írtam, fenntartással kell kezelni őket. Utánaolvasni, szakértőt kérdezni ajánlott. Meg gyorsan írtam és remélem nem cs@sztem el megint valamit.