-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az AR-10/-15 bázisú fegyverek moduláris felépítésűek, a tok eleve alsó és felső részre van bontva, ezen túl van a válltámasz, és a cső illetve az előágy, ami a felső részhez csatlakozik.
Ok, egy kissé túlzásba estem, hiszen a pisztolymarkolat-elsütőszerkezet-tűzváltó blokk például felhasználható, meg talán a válltámasz és az előágy. De minden más cserére érett, hiszen a tok felső rész a fogantyúval együtt egy blokkot alkot, és az 5.56mm-es kaliberre van belőve erőhatások terén, tehát mindenképpen meg kell erősíteni, ha nagyobb kaliberű verzióban gondolkodnak.
Az mindenestre árulkodó, hogy a HK egyáltalán nem is csinált még csak prototípust sem a nagyobb kaliberű G36-osból...
De a HK416 és HK417 szerintem még mindig a múlt egy darabja, amin már rég túl kellett volna lépni.
A félreértések elkerülése végett én sem rajongok az AR-10/-15/-18 alapú fegyverek másodvirágzásáért, ami nem csak a HK416/417, de a SiG-Sauer SIG516 féle megoldásokat is életre hívta.
A magam részéről én inkább örülnék, ha G11 féle irányvonal éledne ismét fel, ezért reménykedtem abban, hogy az LSAT sikerre megy...