-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Kérlek sorold a nívos könyveket és sorozatokat katonai repülésből, csak hogy lássuk, hogy szerinted mi az.
Nívos dokumentumfilm sorozat a '80-as évek végével és '90-es évek elejével összevetve nincs. Csak ámulok és bámulok, hogy akkor milyen szintű magyarázatokba mentek bele és miket mutattak meg annak ellenére is, hogy volt a hidegháború.
Nem túl rég linkeltem ezt. Egy 12 vagy 13 részes sorozathoz több száz órányi interjút készítettek olyan emberrekkel, akik csinálták a világ és atompolitikát, a '60-es évek tudományok és katonai projektek vezetőivel is beszéltek. Akárhogy nézem, ez olyan szint, aminek közelében soha semmilyen más dokufilm nem volt és soha nem is lesz.
A '90-es évek katonai repüléssel foglalkozó sorozatai is olyanok, hogy a maiak tartalmát kb. 5-10 perc alatt lezavarják. A mai dokufilmek affél hangoson képeskönyvek, érdekességeket mutat, de gyakorlatialg semmiféle természettudományos vagy zsargon nincs már benne, mert szegény usernak akkor picit meg kéne erőltetnie magát a befogadáshoz.
Szóval nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy te milyen dokumentumfilmre gondolsz az elmúlt tíz évből ami katonai repülésről szól és nívós. Orosz lehet, hogy van, de mivel nem tudok oroszul, ezeket nem ismerhetem. Angolszászból kb. egyet láttam, a jenkik nukleáris csapásmérő képességével foglalkozotott félig és a B-1-gyel, mert az volt téma. Egyedülálló felvételek voltak bennek és volt néhány komolyabb interjúalany is. Egy ideig fent volt a YT-t, de én hülye nem mentettem le.