-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
wednes #62676 "Ma olyan sokáig készülnek a fegyverek és annyira komplexek, hogy nincs olyan, hogy hadigazdaság. Végetér az egész, mire bármit is csinálnál. Egy háborút ma azzal vívsz meg, ami az elején rendelkezésre áll."
Igen ezen töprengtem én is. Bár csak spekulálni tudunk (ahogy tették a II.Vh előtt is és sok minden nem úgy alakult, ahogy elképzelték a "jövő háborúját").
Viszont 2 erős tömb a mai béke létszámmal nem tudja úgy ledarálni egymást, hogy az egyiket sarokba szorítsák. Elfoglalni egyik fél sem tudná a másikat.
Kíváncsi lennék ilyen patt helyzetbe, hogyan állnának a felek egymáshoz és a megoldandó problémához.
"Felpörgetni a csúcs eszközök gyártását egyszerűen fizikailag nem lehet csettintésre sem felpörgetni, mert pl. van olyan hajtómű fődabarab, aminek majdnem egy éves hőkezelés van."
Akkor elképzelhető, hogy egy nagy háborúban új utakon kéne elindulni. Lehet el kéne vetni a mostani bevált megoldásokat és ismeretlen ösvényre térni. Nyilván való, hogy gyorsan bevethető eszközökre lenne szükség.
Az is elképzelhető, hogy a felek csak távolról próbálkoznának csapást mérni egymásra (főleg ballisztikus rakétákkal és a védekezés is meg az elhárításáról szólna). És kialakulna az új "lövészárok" hadviselés. Csak itt az "árkok" között több ezer km távolság is lehet.
Persze nehéz erre válaszolni, hiszen nagy általánosságban elveszik a felvetésem (ahogy Cifu is írta nekem) hiszen nincs konkretizálva kik, mikor milyen feltételek mellett csapnak össze. :) Engem igazából a jelen/jövő haditermelése érdekelt. Hogy lehetséges -e ismét totális, elhúzódó (az ellenfél kivéreztetésére irányuló), hagyományos fegyverekkel vívott háború.