10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Az F-35 gépek cirka 80%-át a három jenki haderőnem szerzi be olyan gépek helyett, aminek nincs más alternatívája. Lehet, hogy a maradék 20%-ának a felét megvágják, de ettől a kemény mag megmard.

A jenkiknél ha lelövik a Golden Eagle programot, akkor egyszerűen nem marad más gép csak F-35. Semmilyen F-15/16 változat beszerzését nem tervezi az USAF és ha más megrendelő sem lesz, akkor elvi szitnen sem jöhet szóba, mert nem lesz gyártósor. A politikusi oldal felvetette azt, hogy a USAF vegyen új Block 50/52+ vagy más F-16 változatot. Az USAF tudtommal hallani sem akart erről.

Viszont az F-15 és F-16 flotta el fog fogyni előbb vagy utóbb. Először a vadász Sasok a GE nélkül, és a csapásmérők meg 2023-30 között, ha nem lesz burtális élettartam hosszabbítás. Már a mezei élettartam hosszabbítás is kérdőjeles egyes gépeknél, nemhogyy a Golden Eagle program.

1 hónapja valaki azt találta ki, hogy mi lenne, ha a telje F-15 flotta leállna idő előtt és ezzel spóroljanak a burtális megvágások miatt. Na ilyen szintű idióta ötetelés mellett találjon ki az ember valamit és mondja azt, hogy nem lesz sok F-35. A USAF képtelen lemondani arról a felfogásról, hogy mindig mindenből a legjobb. A jelek szerint szinte mindent képesek feláldozni az F-35-ért és ennyir szélsőséges, véleményem szerint teljesen idióta javaslatok is elhangzanak. Igen, kell F-35, de szerintem az USAF kezdi kicsit belelovallni magát ebbe. Az F-15C/D gépek elég szép fejleszthetőségi potenciállal rendelkeznek. Túlságosan 5. gen nehéz flottát akar az USAF aminek szerintem még nincs meg az alapja és talán nem is lesz meg soha.

US Navy és C/D Hornet dettó. Már a Super Hornetből is van olyan asszam, amiből 13 év alatt kiereoültek 4 ezer (!) órát. (Asszem.) Tehát kb. 2017 körül alig 15 év szolgálat után az első gépek már mennek a levesbe, ha nem lépnek valamit. Nincs más gép, mert nem gyártanak már sima Hornetet, Super Hornet gyártósora meg ki tudja, hogy meddig zakatol. Nincs más gép, mert senki nem gyárt már CATOBAR hordozóra gépet, csak a franciák. Az, hogy a US Navy meg ilyet vegyen az sci-fi kategória.

USMC? A világon egyetlen STOL/VTOL gép áll gyártás alatt az F-35B. Szintén nincs alternatíva.