-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
1. megszünteti a sorkatonaságot, szerintem főleg népszerűségszerzési/szavazatvásárlási célból
Gondolod, hogy Németországban is ezért szüntették meg talán a sorkatonaságot? A saját velényem az, hogy az, amit Magyarországon sorkatonaság néven űztek, annak nem sok haszna volt katonai szempontból...
De akkor még voltak kiképzett behívható tartalékosok, elvben létezett egy szervezet, amely felállhatott volna háború esetén, nem számolták még fel a helyőrségeket stb.
Én csak hallomásban tudom, de elmondások szerint volt az 1980-as években egy nagy gyakorlat, mozgósítás, amikor a tartalékosokat behívták. Nos, ez annyira jól lett megszervezve, hogy a nagybátyámmék, több ezer sorstársukkal együtt gyakorlatilag a körletek folyósóin voltak kénytelenek éjszakázni, mert egész egyszerűen nem volt senki felkészülve, hogy hol helyezzék el a sebtiben behívott embereket.
Ezek után ennek az erőnek a katonai értékét szerintem nem kellene, nem lehetne komolyan venni.
Hangsúlyoznám, hogy egy jól működő sorkötelesség, illetve jól működő, megfelelően felépített tartalékos rendszerre valóban szükség lenne. De ezek még csak nyomokban sem volt felfedezhető. Sem most, sem korábban...