-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fonak #62523 "szerintem a román hadsereg úgy menne át rajtunk mint fos a libán, mert egyszerűen annyival erősebbek"
Jó hogy, ha egyszer a magyar politika a 21. sz. első évtizedében úgy döntött, hogy 1. megszünteti a sorkatonaságot, szerintem főleg népszerűségszerzési/szavazatvásárlási célból (konkrétan ismertem nem egy embert, akinél ez volt az egyik fő indok arra, hogy hova szavazott), 2. az önálló védelmi képességet a NATO-ra hivatkozva felesleges, elavult elvnek nyilvánította, és azt kezdte hirdetni, hogy a Honvédség egyetlen feladata ezentúl, hogy objektumőröket, teherautósofőröket és víztisztítókat biztosítson közös NATO küldetésekhez. :) ("specializáció). Ennek szellemében lényegében megszüntették a harckocsizó és tüzér fegyvernemet, a MH szárazföldi erő jelenleg kizárólagosan "könnyűlövész". Mondom, szerintem ennek nem csak gazdasági hanem politikai-ideológiai okai voltak. Persze erősen kérdéses az is, hogy mondjuk a 90-es évekbeli MH amely papíron még viszonylag erős volt (bár pl. az önjáró tüzérséget, sorozatvetőket, BMP-ket már akkor kivonták tudtommal) képes lett-e volna bármi érdemlegesre. De akkor még voltak kiképzett behívható tartalékosok, elvben létezett egy szervezet, amely felállhatott volna háború esetén, nem számolták még fel a helyőrségeket stb.