10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #62481
    Fegyverleamortizálás és sorállomány.

Nem a sorállománnyal volt probléma, ők azt csinálták amit a hivatásosok mondtak és mutattak nekik. Régebben elég nagy arányú volt a teljesen tudatlan, primitív ember a parancsnoki állományban, szerencsére mára javarészt eltüntek, bár ellenkező példát mindig találni...

Románia NATO-beli szövetségesünk, szóval ilyet nem illik feltételezni :)

Török-görög Cipruson megvan? :) A legszebb, hogy ilyen esetben - tag vs tag - lehet, hogy a NATO bele se szólna.

Most elkezdtem zongorázni magamban a dolgot, én a következő megállapításokra jutottam:

Az utolsóhoz csak annyit tennék hozzá, hogy ha kisugárzás nélkül lehet működtetni a rendszert, amolyan alvó módban, akkor lehet nem olyan necces a helyzet. A felvonulási utakon alszik a cucc, majd amikor már úgyis látják őket (ideális esetben ekkor már szét vannak bontakozva támadáshoz) bekapcsolják. Azért mondom így és nem egyszerűen simán ki bekapcsolva, mert feltételezem kell pár másodperc bekapcsolás után a működőképesség eléréséig. Ez persze csak haraütés, nem néztem utána az aktív cuccok működésének.

a modernebb aktív rendszerek pedig a nyíllövedékeket is leszedik, ha jól tudom

Én úgy tudom az Aréna a leggyorsabb, az meg tud még fogni 500m/s-mal érkező lövedéket. Az ürméret alatti - és ürméretes álgyúgolyók is - ennél nagyobb sebességgel érkeznek. Ráadásul az üréret alatti elég szilárd valami, ha repesz is találja nem hinném, hogy érdemes számítani rá, hogy kárt okozna benne. Amennyire én látom a dolgot az aktív rendszerek inkább a nagy, puha, érzékeny és lassú kumulatív/formázott töltetű rakéták ellen működnének inkább.

Menjen be egy házba akinek két anyja van. Majd a hk telibe csapja.

Otthon meg élőben nézik a tv-n a szavazók. Van ahol ezt komolyan veszik.

Nem hiszek a magyar partizánmozgalomban...

A nyakam beletörik úgy bólogatok.

Magyar vs román, vagy csak szimplán a miért szar az MH

Tisztán politikai/kormányzati kérdés szerintem, annk meg nem itt a helye. De, hogy én is megtegyem a tétem, szerintem a román hadsereg úgy menne át rajtunk mint fos a libán, mert egyszerűen annyival erősebbek. :)