10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    Molni!

Ne kezdjük már megint azt amit egyszer a HTKA-n eljátszottál! Megint szándékosan félreértelmezed amit más és én leírtam, senki nem állította, hogy a konvojokra TOW-val vadásznának, csak azt hogy ezek a rajok fegyverzetébe azok is beletartoznának. Mellesleg nem azt írtam, hogy TOW-val kell felszerelni, hanem azt, hogy nagy tűzerővel, pont azt írtam, hogy ne ragadjunk már le adott fegyvereknél. Ettől függetlenül szakadjunk már el attól hogy a Magyar Honvédség fegyverzete, nem bővülhet bizonyos mértékben. Ezek nem vonnának el eszközöket a már meglévő alakulatoktól, mivel pont nincs pl TOW-unk, ami nincs azt be kell szerezni ergo nem von el semmit. Eléggé kiemeltem, hogy ez nem a hagyományos erők helyett hanem a mellett van. Viszont ha megnézem a SAS-t akkor az erős tűzerőbe beletartozik(hat) az irányított páncéltörő rakéta, ugyanis az nem csak páncélozott célok ellen alkalmazható, hanem más célok ellen is lásd Falkland Goose Green.

Viszont, azt amit már a HTKA-n sem akartál megérteni, külön-külön a repülőgéped valóban alkalmasabb lehet a feladat ellátására, de ha minden feladatot azokra akarsz osztani akkor a rendszer összeomlik. A USA sem hajkurásza az összes afgánt repülőkkel. A jó esetben két tucatnyi Lancer nem tudja egyszerre kivívni a légifölényt, oltalmazni a saját reptereit, és a támadó csapatokat, azoknak légitámogatást adni és még ezeket a jeepeket is hajkurászni. Pont erről írtam, hogy ne lovagi tornaként, hanem összességében kell szemlélni a hadviselést, hiába jó a légierő de nincs kapacitása minden feladat megoldására. Egyébként nem hiszem hogy az a legjobb megoldás ha egy Lancer 800 km-t repked két lézerbombával hogy tacsra tegyen egy rajt és két terepjárót, de ha az ellenfél ezt teszi az egység elérte acélját mert meggyengítette a támadó erőt.

Az IED-et is oda kell juttatni, aztán vagy arra megy az ellen vagy nem, ezek az erők viszont célzott támadásokat tudnak végrehajtani és nem csak konvojok, hanem vezetési pontok, raktárak, helyőrségek és más a hátországban lévő statikus katonai célpontok ellen. Egyébként a egy vadászbombázó bevetése két jeep ellen nem éppen az ágyúval verébre tipikus esete?

TG