-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JYeti #62444 Az 50-100 méteres hatótáv tényleg nem elég combos városban, főleg azzal, hogy ott még a HK-t támogató gyalogságot is veszélyezteti (ki szeretne repeszfelhőt a fejére?), akkor lehet inkább felejtős.
Nyílt terepen viszont működhet, ott jellemzően távolabbról indítanak bármit is, a modernebb aktív rendszerek pedig a nyíllövedékeket is leszedik, ha jól tudom, emellett a saját gyalogság sem közvetlenül a HK mellett van. A probléma inkább az lehet, hogy mostanában kevés a nyílt terepes HK csata, inkább a városi lövöldözés megy, ott is jellemzően ablakból kibujkálós ellenféllel szemben.
A költségek szerintem kevésbé számítanak, ha nem teljesen aránytalanok. Ha már egy totálkártól megvédte a HK-t, vagy a HK személyzetét, már akkor megérte az egész rendszer szerintem.
A bemérés mondjuk más tészta. Lehet, hogy ilyen AWACS rendszerben kellene megvalósítani az ötletet (menne egy támogató HK, amelyiken lenne aktív rendszer és radar, és az valamennyire lefedné a többi HK-t a környéken). Ok, ez hülyeség, meg értelmét veszítené az egész aktív rendszer, akkor már ne legyen semmi és inkább bujkáljanak a HK-k.
Y