10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Egy harkocsilöveg reakcióerejétől? Maga a löveg van vagy 1,5-2 tonna alsó hangon...

Megint a végletekben gondolkodsz csak. Nem lett konkretizálva, melyik 2.Vh-s harckocsiról lenne szó. Ha például az amúgy igen hatásos 57mm-es ZiSZ-4-est vesszük (T-34-57), még az is csak 1 tonnát nyomott, ennyit egy pick-up gond nélkül felvesz.

Eddig ok, de hol van ma 37 milis hk löveg? A Pz III első változatán volt ilyen. A 50-es évek óta nincs 100 milis alatti hk, ami új, csak fejlesztett vagy vh-s maradékon.

Még egyszer: nem volt konkretizálva, melyik 2.Vh-s harckocsiról beszélünk. Egy példát hoztam csak fel, mert egy 37mm-es PaK 36-os is képes lehet arra, hogy átlőjjön egy modern hk.-t hátulról például. Az pedig egy viszonylag könnyű ~300kg-os löveg.

Itt a példa arról szólt, hogy akár egy 2.Vh-s harckocsi is veszélyes lehet (szélsőséges esetben) egy modern hk.-ra. Én erre írtam, hogy egy leleményesebb terrorista/gerilla/szabadságharcos inkább felrakná egy terepjáróra azt a löveget. :)