-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igen, ezért is jöttem elő a városi harccal, mert ebben az esetben az épületek takarása miatt nemigazán érvényesül a felderítési/tűzvezetési előny.
Pont, hogy városban jön elő, lévén egy 2.vh-s hk. esetében csak az apró kémlelőnyílások (esetleg periszkópok, típustól függően) állnak rendelkezésre arra, hogy az ellenséget felderítsd, és a mozgását kövesd. Egy modern hk. esetében a parancsnok minderre 360°-os kamerarendszerrel rendelkezik. Ég és föld a különbség.
A 2.vh-ban városi hadviselésnél általános volt valamiféle trükköt bevetni erre, volt, hogy inkább "kigombolkozva" mentek, a gyalogság szoros kísérete mellett (sőt, ha lehet, akkor egészen addig nem is mutatkoztak, amíg a gyalogság fel nem derítette az ellenséget). De "begombolkozva" nagyon korlátozott információkkal rendelkeztek a külvilágról.
A pickupot abban múlja fellül egy világháborús harckocsi, hogy elég jó védelmet ad a kézifegyverek és repeszek ellen is (meg persze a terepet is jobban bírja, de ebben az esetben ez kevésbé fontos)
Viszont egy pickup vagy teherautó könnyebb, mozgékonyabb, gyorsabb, és gyorsabb reakcióra képes. Pont városi hadviselésben a terepképesség nem előny, te jöttél ezzel a hadszíntérrel - itt pedig egy terepjáró előnyben van ilyen téren.
Ha mondjuk egy adag BTR-80 -assal (vagy Strykerrel) elindítunk pár embert egy falut elfoglalni, de ők összefutnak egy harckocsival, akkor elég jó esély van rá, hogy alulmaradnak, még akkoris, ha a harckocsi egy T-34 -es.
A BTR-80A 30mm-es 2A72 gépágyú APFSDS-T lövedékével át tudja lőni a T-34-es frontpáncélzatát ~1000 méterről. Ráadásul sokkal jobb optikai irányzékkal rendelkezik.
Nem mernék én olyan bátran kiállni egy T-34-essel akár még csak egy Styker oszlop elé se. Ha van Stryker ATGM, akkor akár 3-4km-ről is lazán kilőnek.
Fedésben, rejtve, álcázva, majd lövés után teljes fedésbe menekülnék én inkább...
Nem véletlenül félelmetesek még mindig az észak-koreai lövegek.
Háááttt... azért én jobban félnék a dél-koreai GPS irányítású tüzérségi lövedékektől. :)