10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Semmi különös, csak az, amikor egy fegyvert rendszeresen használnak: elkezd a kopás miatt elhasználódni, emiatt a működése megbízhatattlanná válik. Ezért aztán Glock-17-est rendszeresítettek az USP-k helyett.

Álljunk meg itt pár gondolat erejéig. Ha elhasználódik egy fegyvertípus*,
    akkor kivonjuk a rendszerből? A magyar rendőrség terrorelhárító és kiemelt veszélyességű bűnözők elfogására/kritikus helyzetek megoldására szakosodott szervezete(i) (én már nem is követtem az átalakulásaikat, ide-odasorolásukat, jogkörváltatásaikat, borzalom mennyi volt, a Forradalmi Rendőrezreddel kezdődött(?), Komondor kommandó, KBI, TEK. Mik voltak még?) első normális marokfegyvere a Jericho 941F(?) volt. Arra ki kellett képezni az oktatókat, akik tovább adták tudásukat a operátoroknak(?), a karbantartókat szintén kiképezték.

Utána jöttek az USP-k, ugye? Akkor ez az egész átképzés kezdődött elölről. "Elkoptatták" az USP-ket és újra megcsinálták az átképzéseket. De a fegyvermestereknek/karbantartóknak azt hiszem ezt a Glock 1 nap alatt lezavarja. Egyszerű szerkezet, nekik gyorsan megy az átképzés. De a fegyver használóinak elég sok időbe telik a rutin megszerzése. Simonyi 1x az MP5-re képzés idejét (vagy lövések számát nem tudom) elárulta egy cikkben. Akinek kedve van, keresse meg, de leesik az álla. Nem megy hip hop, hogy valaki bevetésre menjen egy bizonyos típusú fegyverrel.

Ez most nem tűnik egy kicsit pazarlásnak idővel és pénzzel? A SEAL mióta elvan a P226-osaikkal? Csak séróból szerintem negyed százada.

Hol lehet megnézni, melyik szervezet most milyen fegyvert használ?

*Nevezhetjük így a szolgálat USP állományát?