Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m18
A Mausból két prototípus épült,az E-100-nál csak a kocsitest készült el,meg a futómû(lánctalp nélkül),a Lowére passz.
A V-2 toronnyal szerelt Maus V-1 megtekinthetõ KubinkábanKubinkanemet

Punkerwork
kamu a maus-ból is csak 1,5 proto készült el.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Garou
Udv!

Van valakinek infoja arrol, hogy mennyire kamu/urban legend a 2. vilaghaborus Tiger 3/Panzer8? Ahogy keresgeltem, kb annyit talaltam, hogy 3 gyarto keszitett prototipust, a Krupp a Lowe-t, az Adler az E-100-at, mig a Porsche a Maust. Mindegyik joval 100 tonna felett volt.. A Maus-on kivul tenyleg epult ilyen orias pancelos a nemeteknel, illetve ezek megtalalhatoak valahol? A net tele van photoshop gyonyorusegekkel, de konkretum annal kevesebb.

Itt egy par montazs

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Effe88
jaja
meg pont most mikor 1 hete elterjedt hogy amennyiben elfognák vagy megölnék osamát akkor robbanna az atom eu-ban...

Willenbrock
Fura az egész ügy 2001 óta.A Pentagonnál látható repülõroncs-gikszertõl kezdve addig hogy 10 éves vad kutatás után találnak rá,miközben állítólag egy 4 méteres falakkal körbevett reprezentatív villában éldegélt.
Meg ez a szöveg hogy most biztonságosabb lett a világ...mintha akkora hatalma lett volna,mintha valami erõs birodalom diktátora lett volna.

Molnibalage
A baj az, hogy ma már annyira elterjed a konetóhívés, hogy sokan már a napfelkeltében is összeskövést látnak. Pl. miér nem mindig azonos színû a horizont? Hát napnyugta miért más, mint napkelte? Stb.

Hiába kék az ég, ha valami hivatalos szervtõl hallanák, akkor már nem hinné el sok ember.

Hogy miért van ez a bizalmatlanság? Hm. Ötleteim vannak. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem csak neked gyanús, vagy inkább úgy fogalmazok érdekes a körülmény.
Szerintem nem állna ki az USA elnöke a nyilvánosság elé ha Bin Laden élne, vagyis valószínû tényleg halott.
De az is elképzelhetõ, hogy nem ebben az akcióban halt meg. Sõt lehet nem is erõszakos halála volt. Lehet az amcsik megszerezték a holttestet, de mégis csak felemelõbb azt mondani, hogy az amerikai hadsereg végzett vele, mint egy vírus, szívroham, medúza csípés, kocsmai verekedés, ráesett egy zongora stb.

Látszik a reakciókból, hogy az amerikaiak most úgy élik meg legyõzték a gonoszt. És ezt õk érték el.

Az teljes igazságot, csak az érintettek tudják. Én se szeretem az összeesküvés elméleteket, hiszen azok alapból kételkednek a hivatalos állásponttal szemben. És ugyanúgy megvan az esélye annak, hogy 100%-ban így történt, ahol elõadják, mint hogy mégse. 😊

De azért nyugodjunk meg,idõvel jönnek majd a nagy hollywoodi múvik,meg a leleplezõ amcsi stlusu dokumentumfilmek,álneves könyvek(Zéró kód 103, Nyird ki Oszamát,Inside the Ultra force,Navy sharks stb😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Ja,ja....ha olvastad az Inside the Delta foce-t,az iráni fiaskóban is többet tuléltek,nem egy kényszerleszállást helikopterrel
Ugy értem,az eset belülrõl nézve is csodaszámba mehetett.
Alapból,nemhogy az embereket nem fogjuk soha megtudni,kik voltak szvsz,de még a ki tudja a 9.11 óta létrejött ilyen-olyan tagozatokról se nagyon fogunk hallani😊
Az egésznek amugy van egy olyan olvasata is,hogy a tullihegés nem annyira jó,ugyanis még a szövetséges muzi országokban is sok hive van Oszamának.....
Obama is kiemelte,hogy nem a muzulmánok ellen stb
Ez a CIA pénz nem annyira valószinû,a családja enyhén szólva gazdag.
Nekem amugy Irakkal kapcsolatban volt egy ilyen ötletem,hogy az egész azért indult,hogy a hadszinteret áttolják az amcsi városokból a Közel-keletre,de letettem róla.....aki már látott amerikait,tudja,azok nem ilyen kirafináltak.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
Az akcióban részt vevõk neve valszeg sokáig nem lesz nyilvános. A helik lezuhanását túl lehet élni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Effe88
nem csak neked fura a sztori..sose fog ez se kiderülni kik voltak ott mi történt stb.
legalább is szerintem

Hát nálam ugyan távolabb senki sem áll az összeesküvés elméletektõl, de ez egy elég fura akció volt szerintem. Adva van egy fickó, aki korábban bevallottan a CIA zsoldjában állt, megszervez egy terrortámadást, ami után tíz évre eltûnik, és sokkal inkább a reklámarca a terrorizmusnak mintsem tényleges vezetõje, viszont ellenségképnek remekül megfelel az amerikaiak számára. Tíz év eredménytelen keresés után hirtelen megtalálják, akciót indítanak a megsemmisítésre. Négy helikopter száll fel egy pakisztáni légibázisról, ebbõl egy az akció során lezuhan, mégsincsenek amerikai sebesültek. A fickót tûzharcban lelövik, a hulláját amerikába viszik, majd az azonosítás után villámgyorsan a tengerbe temetik.

Csak nekem fura eljárás ez? Én az amerikaiak helyében dokumentumfilmet csinálnék a dologról, meszólaltatva benne a lehetõ legtöbb résztvevõt az akcióból, nagy nyilvánosságot kerítve az egésznek, hogy ezzel is hitelesítsem az elmúlt tíz év afganisztáni szellemvadászatát. Erre ezek a lehetõ leggyanúsabban járnak el, bemutatnak egy fotót ami vagy valódi vagy nem, a nyomokat meg villámgyorsan eltüntetik.

Egyébként pedig egyetértek Molnival, mivel a fickó amúgy is csak egy megfoghatatlan reklámarc volt eddig is, nem hinném hogy az eltûnése sokat változatna bármin is.

Ha konteós lennék, ami nem vagyok, azt mondanám simán elképzelhetõ, hogy a fickó végig az amerikaiak zsoldjában állt, vállalva hogy tíz éven keresztül megtestesíti mindazt, ami ellen amerika háborút viselhet. Szépen elücsörög valami eldugott és biztonságos helyen tíz évig, aztán egy tiktos akcióban "megölik" és azonnal "eltemetik". Õ meg felveszi szépen a fizetségét a CIA-tól majd új arcal és személyazonosságal új életet kezd valamelyik népszerû túristaparadicsomban, távol az amcsiktól és a muszlimoktól.

Mondom, nem vagyok az összeesküvéselméletek híve, nem hiszem hogy ez lenne a valóság, de hogy a konteós körök hamar fel fogják vetni ezt a lehetõséget azt biztosnak tartom.

Állítólag a tengerbe temették azonosítás után, mert Szaúd-Arábiának nem kellett a holttest.
A fénykép meg kamu 2009-bõl...

Szóval...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage
Pipa. Ettõl függetlenül semmi nem fog változni egyhamar, az tuti...

X éve lényegében egy árnyék a fickó. Nem tartom valószínûnek, hogy részt vett volna bármiben, vagy õ döntött volna sok kérdésben. Ha valaki nagyon elbújt, akkor õ sem kommunkiál másokkal.

Molnibalage
Inkább a légierõ az, ami nagyon hazavágja õket. A Stukáknak vagy más zubónak kis túlzással gyakorló célpontok ezek.

Punkerwork
szerintem a komoly tüzérség megjelenése után már értelmüket vesztették ezek az erõdök.

Molnibalage
Azért 1940-ben a jelek szeritn az Eben Eamel minden volt, csak nem korszerû és légifölény mellett könnyû acroskodni az ejésekkel. 😊

Punkerwork
ez kb igaz volt a légierõ és az ejtõernyõsök megjelenéséig.

Molnibalage
Nem, még nem jártam Komáromban.

Tudomásom szerint csillagerõdöket nem nagyon foglaltak el erõvel, pedig a 17. sz.-tól épült jónéhány. Nagyon szemét egy képzõdmény, ha voltál Komáromban, hamar rájössz miért.. régi fajta ágyúval szétlõni nem nagyon lehet, még újakkal is necces, ha bemész akkor pedig egy mészárszék. Persze csak ha van aki védje..

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ulvar
Lehet hogy rossz helyre írom, de végeztek Bin Ladennel.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Véletlenül se gondolnám ugyanezt. Ami videokat pedig az évek alatt javelinról láttam, hát egyértelmû is.

Nem tudom a porfelverés mennyire különbözik, de hátrasiklás nélküli ágyúból én csak tripodos telepítettet láttam, max beásni tudod magad. A vállról indíthatóknál meg ott a mobilitás. Amúgy meg gondolom tudjátok, hogy már nem egy épületbõl is indítható. Akkor meg nem lehet túl jelentõs a porfelverés. :-)
Molnibalage
Az R440 Crotale rendszer estén minden indító saját tûzvezetõ radarral bír?

(Mi másért lenne rajta az az antenna?)

PrasCo
Nem tudom, mennyire kell megerõszakolni, hogy jó példa legyen, de magyar részrõl ott van Komárom.
Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Más.

Ehhez hasonló erõdítményeket ostromolták a történelem során?

Volt esélyük bizonyítani? Beváltak?

Molnibalage
Vannak olyan fizikai jelenségek, ahol nagyon eltérõ peremfeltételek kb. ugyanazt az outpuot jelentik egyes helyeken. A HSN és Javelin esetén szeritem kb. ez van. Tök lényegetlen, hogy az egyik ~300-400 m/s-ra a másik meg 30-40-re gyorsít. A HSN jobban porol, de a Javelin porolása egyáltalán nem nagyságrendileg kisebb.

[NST]Cifu
Pont a lényegrõl van szó, sokkal kevésbé feltûnõ a rakéta által felvert pormennyiség.

De ha belegondolsz, logikus is. Egy HSN esetén azon a fél-egy méteren gyorsít egy lövedéket fel 150-300 m/s sebességre és még kreál egy olyan erõs reakciógáz-tömeget, amely az indítás erejét ellensúlyozza. A rakéta esetén az indító hajtómû dolga csak annyi, hogy pár tíz m/s sebességgel kivesse a vetõcsõbõl a rakétát, hogy aztán utána beindulhasson a menethajtómû. Határozottan kisebb légnyomásváltozással jár a rakéta indítása, mint egy HSN löveg elsütése.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
0:24 kép.

A videón látszik a gyért füstön az erõteljes kifújás. Ha ott nem fú, hanem homok van, akko hellóbelló... 😊

Itt is elkapta a kamera, de ha megállítód látni, hogy hátrefelé méteres porcsíkot csinál.

[NST]Cifu
Akkor mutass nekem egy releváns videót. 😊

Molnibalage
Az alsó porol rendesen, pedig hamar elkapják a kamerát. Az elsõ videó irreleváns, mert egy kõrakás / sziklarakás felett lett indítva. Ott nincs túl sok por / homok.

[NST]Cifu
Biztos vagy te ebben?

Javelin

M136 / AT-4

Molnibalage
A pct. rakéta indítás is majdnem ugyanakkora port vet fel.

[NST]Cifu
Én arra tudok gondolni ,hogy egy nagyon szemét fegyver,

Bocsi, de egy kés nem szemét fegyver? 😊
A fegyverek általában arról szólnak, hogy öljenek velük (kivéve persze e nem-halálos fegyvereket, de az külön kategória). Az ölés meg nem arról szól, hogy bájgúnárkodjunk. A taposóakna vagy egy biológiai fegyver sokkal aljasabb, mert akár évek, évtizedek múlva is szedheti áldozatait. A lángszóró "csak" horrorisztikus sebeket ejt. De ha ellövik valakinek az álkapcsát, az sem kevésbé horrorisztikus látvány...

másrészt meg rövid a hatótávolsága.

Ez a valódi indok.

Talán még a hátán lévõ palack könnyû célpont (csak tipp).

A filmekben meg a számítógépes játékokban. A valóságban a II.Vh utáni lángszórók többsége már semlegesgázas rendszerû volt, még közvetlen találattól sem lobbant lángra az üzemanyagtartály.

[NST]Cifu
Ki gyárott ilyen fegyvert vagy lõszert az elmúlt 20-30 évben?

Oroszok, Kínaiak, Lengyelek, Bulgárok, Irán, Románia, stb. Az SPG-9 például gyakorlatilag ugyan az az ágyú, ami a BMP-1-es tornyában is megtalálható.

Ki fejlesztett ilyet?

Kisebb léptékben, de ilyen a válravetõs Carl Gustaf és az AT-4/M136, amit a mai napig fejleszt a Saab-Bofors.

Pedig a több tízezer dolláros - bár "intelligens" - pct. fegyverekhez képest filléresnek tûnik. Igen, nehezebb, csak éppen a lõszer filléres és lehet pct, meg repeszromboló és amilyet akarsz. Mai napig nem értem, hogy miért tûnt el annyira.

Az ilyen nagyobb méretû HSN lövegek eltûnésének az oka az, hogy páncéltörõ feladatkörben viszonylagosan hasztalanok lettek. Apró probléma a legtöbb fegyverrel, hogy az elsütik, akkor felfedi a pozícióját. Namost egy HSN löveg nagyon felfedi (ha a torkolattûz és a hátrafelé kilõtt reakciógázok nem elég feltûnõek, akkor a felvert por mindenképpen az lesz). Egy páncéltörõ rakéta nagyobb találati eséllyel bír, ráadásul könnyebb, kisebb lehet az egész indítórendszer.

Élerõ ellen pedig ott vannak az aknavetõk, gránátvetõk, illetve az AT-4 / Carl Gustaf szerû eszközök, amelyek megint könnyebben mozgathatóak.

A lángszóró egyébként miért halt ki?

Leginkább mert kicsi a hatótávolsága, az 1980-as évektõl kezdve a Thermobaric fegyverek váltották ki a Szovjeteknél / Oroszoknál.

Az USA az 1970-es évek végén önként mondott le a használatáról, részben mondvacsinált morális okokból (a lángszóró "szükségtelenül nagy szenvedést okoz", bakker, egy gyomorlövés nem?!?). Gyakorlatilag náluk is ott van helyette a 40mm-es gránátvetõ, akár Thermobaric gránátokkal illetve mostmár a 25mm-es XM25 is, szintén Thermobaric gránátokkal. Ezen kívül ott van az M202 FLASH, egy négy lövegû gyújtó-rakétavetõ (A Swarci-klasszikus Commando megvan? Akkor többet nem is kell mondani 😄):

"A lángszóró egyébként miért halt ki?"

Én arra tudok gondolni ,hogy egy nagyon szemét fegyver,másrészt meg rövid a hatótávolsága.Talán még a hátán lévõ palack könnyû célpont (csak tipp).

Molnibalage
Tudom, hogy egyes országokban élt ér virult. Viszont ott csak a felhalmozott és egyéb maradék készleteket lõtték el nem? Ki gyárott ilyen fegyvert vagy lõszert az elmúlt 20-30 évben? Ki fejlesztett ilyet?

Pedig a több tízezer dolláros - bár "intelligens" - pct. fegyverekhez képest filléresnek tûnik. Igen, nehezebb, csak éppen a lõszer filléres és lehet pct, meg repeszromboló és amilyet akarsz. Mai napig nem értem, hogy miért tûnt el annyira.

A lángszóró egyébként miért halt ki?

qtab986
Afgánok elboldogultak a Stinger-rel a szovjetek elleni háborúban. A líbiaiak úgy tudom iskolázottabbak. A palesztinok is. A Stinger-t ugyan nem az afgánok vették, de az sokkal drágább fegyver.

[NST]Cifu
Igen és nem.

Nem támadt fel, ugyanúgy élt és virult a harmadik világ országaiban az elmúlt idõszakban is, mint régen. Különösen népszerû, mert jól lehet Technicalokra szerelni (könnyû, nincs komoly reakcióerõ), olcsó és könnyen kezelhetõ. Afganisztánban sem ok nélkül használják mind a Talibán és más gerilla erõk, illetve a kormányzati erõk.

Igen, feltámadt, de kisebb kaliberben, mint az anno emlegetett német 30mm-es Rheinmetal RMK30, ami a Tiger harci helikopteren vagy a Wiesel 2-õn tûnt fel.

Wiesel 2-re telepített RMK30 tüzel, látható a hátul kicsapó reakciógáz füstfellege.

[NST]Cifu

#53856 videója ihletett meg. Polgárháborús helyzet, szervezetlenül harcoló képzetlen emberek, gyorsan változó körülmények.

Ez oké, csak ilyen katonák kezébe, ilyen háttér mellett ez túl bonyolult és drága elképzelés. 😊

Szerintem ez kicsi a líbiai videóhoz képest.

Lehet akkor még szovjet 84mm-es B-10 vagy 107mm-es B-11, esetleg 106mm-es amerikai M40.

Molnibalage
Feltámadt hamvaiból ez az kategória?

qtab986
Szerintem ez kicsi a líbiai videóhoz képest.

qtab986
Itt kezdõdnek a gondok, akkor miért nem inkább aknagránátot potyogtatsz rájuk? Létezik már lézeres irányítású kézi szerkezetekhez is.

#53856 videója ihletett meg. Polgárháborús helyzet, szervezetlenül harcoló képzetlen emberek, gyorsan változó körülmények.

[NST]Cifu
Nem RPG, hanem egy SPG-9, ha jól látom, ez egy HSN, hátrasiklás nélküli löveg.

[NST]Cifu
Igaz, nem tudom, mibe kerülnek ezek a cuccok. Nézzük, mit is írtam:
1.Lézeres távolságmérõ.
2.Legalább 1 db lézeres giroszkóp.
a. Talán kell egy vízszintezõ, de ahhoz szerintem elég jó a buborékos.
3.Ballisztikai számítógép
4.Valami, ami megadja a kilövés pillanatában a gránátnak, mikor robbanjon.
5.Olyan irányzék, ami jelzi, mikor jó a vertikális szög.

Mint mindig, itt is függ minden attól, hogy mennyit áldoznak rá. Van lézeres távolságmérõ fillérekért is, de 100 méter felett semmit sem ér, és a legapróbb por, egy csepp esõ is meghûlyitheti. Van persze drágább, ami kevésbé érzékeny, sõt, még frekvenciát is vált folyamatosan (nem biztos, hogy beriaszt rá a lézeres besugárzásjelzõ).

A gránát részérõl a feltétel az intelligens gyújtószerkezet.

Ez az, ami piszok drága, jelenleg egy sima idõzítõs gyújtó ára is valahol 60 dollár körül kezdõdik, ha programozható kell, akkor már könnyen 100 dollár felett találod magad (ezért kérdõjelezik meg páran azt, hogy valaha is elképzelhetõ, hogy az XM25 gránátjai jelentõsen olcsóbbak lesznek, mint jelenleg - oké, 200-250 dollár még mindig jóval olcsóbb, mint 1000 dollár...).

De az az egész XM25, csövestõl, zárszerkezestõl, irányzékostól, stb.?

Igen, a Koreai K-11, ami hasonló, de csak 20mm-es gránátvetõ (sima toló-forgó zárral) + 5,56mm-es gépkarabély egyben olyan 14 000 dollár körül mozog.

Azt már nem kell feltalálni. + Van különbség, hogy 2 méterrel a szakasz felett egy 25mm-es HEAB robban fel vagy 12 méterrel négy szakasznyi ember felett egy TBG-7V vagy OG-7V. Hm, most hogy belegondolok, ez már a szegény ember CAS-ja.

Itt kezdõdnek a gondok, akkor miért nem inkább aknagránátot potyogtatsz rájuk? Létezik már lézeres irányítású kézi szerkezetekhez is.

Orosz GRAN 120mm-es:

Amerikai / Izraeli Dagger:

Willenbrock
Ami a jeep-en látható az egy rpg fegyver? Nagyon helyezkednek vele de szemlátomást nem sok sikerrel.

qtab986
Igaz, nem tudom, mibe kerülnek ezek a cuccok. Nézzük, mit is írtam:
1.Lézeres távolságmérõ.
2.Legalább 1 db lézeres giroszkóp.
a. Talán kell egy vízszintezõ, de ahhoz szerintem elég jó a buborékos.
3.Ballisztikai számítógép
4.Valami, ami megadja a kilövés pillanatában a gránátnak, mikor robbanjon.
5.Olyan irányzék, ami jelzi, mikor jó a vertikális szög.

A fegyver részérõl ez minden, a pár nyomógombot, AA elemeket, stb. kár részletezni. Ezeket kell a PGO-7 helyére tenni. A gránát részérõl a feltétel az intelligens gyújtószerkezet.

Amit te leírsz az kb. az XM25 képesség, ami az amerikaiaknak olyan 35 000 dollárba fáj fegyverenként
De az az egész XM25, csövestõl, zárszerkezestõl, irányzékostól, stb.?

A gond csak annyi, hogy ehhez akkor minek az RPG-7?
Azt már nem kell feltalálni. + Van különbség, hogy 2 méterrel a szakasz felett egy 25mm-es HEAB robban fel vagy 12 méterrel négy szakasznyi ember felett egy TBG-7V vagy OG-7V. Hm, most hogy belegondolok, ez már a szegény ember CAS-ja.

De olyan rossz volt látni azt az embert töketlenkedni a HSN-el és tudni, hogy úgy is elbaszta.<#hehe>

[NST]Cifu
#53858-bõl lemaradt, megadható legyen, a cél felett robbanjon a gránát (más vertikális szögben lövés) vagy a célban. Sokoldalúbb lenne az RPG-7, mint az XM25.

Ezt tudja az XM25. Azért került rá egy komplett ballisztikai számítógép, irányzójel-korrekcióval. A gond csak annyi, hogy ehhez akkor minek az RPG-7? A többi cucc annyira drága, hogy önmagában az olcsó indítóberendezés nem nyújt már sok elõnyt.

[NST]Cifu
Punker rátapintott a lényegre. Az RPG-7 azért olyan népszerû, amiért az AK-47 is az: egyszerû, mint a faék és olcsó, mint az út pora, nem mellesleg pedig a kezelése gyerekjáték.

Amit te leírsz az kb. az XM25 képesség, ami az amerikaiaknak olyan 35 000 dollárba fáj fegyverenként (azon reménykednek, hogy ezt sikerül 15-20 ezerre levinni), és csaknem 1 000 dollárba lövésenként (a nagy szériás sorozatnál talán 100 dollára levihetik). Az oroszok általában ilyen költségeknél azt szokták mondani, hogy ha valaki ezt megfizeti, akkor megcsinálják, de maguktól ugyan neki nem állnak, mert veszett balta nyele...