95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fade2black #62120 Így is fényévekkel lesznek előrébb mint eddig. -
fade2black #62119 Így is fényévekkel lesznek előrébb mint eddig. -
JanáJ #62118 Ok, de közelharcban, meg késsel és gyalásóval is jók. A specforceosok nekem kicsit félistenek. De ettől még ők is a legnagyobb bunkósbottal mennek ami csak van. A pisztoly talán a rendőri spec egységeknél lehet jó a pajzsos emberkének, bár a ruszkik ahogy nézem már géppisztolyoznak. :-) -
Én is csak tippelem. SAS szerintem biztos volt olyan helyzetben, hogy Browning HP volt az egyetlen fegyverük. Konkrét eset. IRA-sokat követtek/figyeltek meg az utcán. Civil ruhában voltak. Ebből ügy lett, mert az utcán lelőtték az IRA-sokat. Nem ez volt a céljuk, csak valahogy nem sikerült a megfigyelés. Talán Gibraltár volt a helyszín. -
De. Viszont egy ideig párhuzamosan lesznek a 21-essel a jelek szerint. -
Freeda Krueger #62115 Köszönöm,érdekes levezetés.
Én is ilyesmire gondoltam először,de közben meglett a típusa. :(
Beeman gh500 "air rifle",nem gondoltam volna hogy valós fegyver.
-
JanáJ #62114 Most olvasom, hogy a románok vesznek 12 db 16-ost. Nem kevés ez egy ekkora országra? (Tudom tudom, pénz.)
Mennyire "borítja" ez a mi légi hegemóniánkat itt a környék szemétdombjain? -
JanáJ #62113 Szvsz a SEAL kategóriájú emberkéknek egy pisztoly max arra jó, ha elakad a 416-os, vagy ha tompító miatt kell még egy cső. (Mondja az okos fotelharcos) -
Nem úgy van, hogy a CZ 75 szánakasztója gyengébb? -
A szánakasztója gyengébb anyagból van, mint a CZ-75-nek.
Nem úgy van, hogy a CZ 75 szánakasztója gyengébb. Mintha valahol írták volna, hogy a Jericho szánakasztóját teszik néha a CZ 75-be.
Nekik elég széles a feladatkörük. Szerintem az is hozzájuk tartozik, hogy a tengeri fúrótornyokat visszafoglalják. Csak tippelem, de nekik benne van a pakliban, hogy szűk terekben kell lőni. -
JanáJ #62110 Elolvastam a KGP-9-es kaliber cikket. És bár tudom, hogy csak egy fotel harcos vagyok, de akkor sem tudom elhinni, hogy egy ergonómiátlan izé megver egy glockot meg egy UZI-t egyenlő körülmények között. -
JanáJ #62109 A SEAL szvsz nem jó példa. Ha már Siget kell ragadni, ott nagy a gebasz. Karabéllyal mennek. Egy TEK-nél meg pl simán elég lehet egy pisztoly. Szerintem. -
JanáJ #62108 Ezzel kezd. -
Krigare90 #62107 Köszi szépen! -
Drubowski #62106 CombatGear blog -
Upsz, jogos az öt pont! -
Ninju #62104 Bocsánat, hogy belevau, de a Vámosokat sosem olvasztották bele a Rendőrségbe. Ők még mindíg a PM alá tartoznak NAV-ként. -
-
Krigare90 #62102 Hali. Tudna valaki ajánlani egy jó kis oldalt ahol meg lehet nézni h jelenleg a USMC milyen felszerelést (sisak, egyenruha stb.) használ? Vagy esetleg tudja valaki pontosan? -
"Forradalmi Rendőrezreddel kezdődött(?), Komondor kommandó, KBI, TEK"
Volt ott rengeteg. Gepárd akciócsoport és TESZ, ami így hirtelen feltűnik.
"első normális marokfegyvere a Jericho 941F(?) volt"
A Jericho-k nagy hibája a meredek adagolópálya és, hogy csak 1-2 fajta extra polírozású lőszerrel működik kifogástalanul. MFS lőszer, vagy kisebb szennyeződés és máris elakadást produkál(t) a stukker. A szánakasztója gyengébb anyagból van, mint a CZ-75-nek. Érdemes kicserélni azt is, úgy is csereszabatosak egymással. -
A SEAL-t azért ne vedd ide, mert az katonaság.
A SEAL úgy tudom tudatosan választotta a P226-ot az M9 helyett és a Mark 23 megszületése után is ragaszkodott hozzá máig is.
Csinálnak ők olyat is, mint a TEK, csak hatókörük az egész világra kiterjed. :) De tényleg. Meg elnöki engedéllyel(?) az USA területén is bevethetőek. Emlékszem, a Delta Force-ot már felhasználták egy börtönlázadás felszámolására. Köztörvényeseket tartottak fogva, nem terroristákat. Kb 20 éve volt.
A katonaság csak kivételes esetben vethető be az USA területén, nem háborús helyzetben, amerikai állampolgárok ellen. De kellettek, megkapták az engedélyt és oda mentek. A részletekre már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem végül is csak pszichikai nyomást gyakoroltak velük. A lázadók és a hatóság tárgyalásba kezdett, és a rabok delegációja a Deltások előtt volt kénytelen a tárgyalás helyszínére menni. Megértették, hogy a lázadásuknak itt vége és a tárgyaláson beleegyeztek, hogy békésen felszámolják a lázadásukat.
Hogy mi volt a döntés mögött, nem tudom. Tippre az egyik ok az ár.
A TEK-nek számít az ár? Akkor minek nekik MP5? Csak csóválom a fejem. Rutint szerezni sok idő. A rutint eldobni egy olcsóbb fegyverért egy szervezetnél, amibe öntik a lóvét? Furcsállom. -
A SEAL-t azért ne vedd ide, mert az katonaság. A rendőri egységeknél sokkal sűrűbb a fegyverváltás, azon egyszerű okból, hogy a beszerzések esetszerűbbek, illetve kevésbé szigorú az úgymond eljárás-kialakítás.
Hogy mi volt a döntés mögött, nem tudom. Tippre az egyik ok az ár. A pletykák szerint anno a Glock 2009-ben 60e Ft / db áron kínálta a 17-eseket a rendőrségnek, persze nagy tételben, de nem haraptak rá. A Vámosok P30 és P2000 pisztolyokat szereztek be, mielőtt összeolvasztották a rendőrökkel, de még ma is látok vámosok közül is olyat, akinek az oldalán a jó öreg PA-63 lifeg.
Az adott egységtől, pontosabban a döntéshozóiktól függ, mit és hogyan rendszeresítenek. Valamelyik VPOP-s egységnél volt szó róla, hogy a P30-asokhoz eleve hozzájuk való tokot is vásároltak, tehát komplexen, átgondolva ment a beszerzés. Ilyen is van. Csak ritka... -
Semmi különös, csak az, amikor egy fegyvert rendszeresen használnak: elkezd a kopás miatt elhasználódni, emiatt a működése megbízhatattlanná válik. Ezért aztán Glock-17-est rendszeresítettek az USP-k helyett.
Álljunk meg itt pár gondolat erejéig. Ha elhasználódik egy fegyvertípus*,
akkor kivonjuk a rendszerből? A magyar rendőrség terrorelhárító és kiemelt veszélyességű bűnözők elfogására/kritikus helyzetek megoldására szakosodott szervezete(i) (én már nem is követtem az átalakulásaikat, ide-odasorolásukat, jogkörváltatásaikat, borzalom mennyi volt, a Forradalmi Rendőrezreddel kezdődött(?), Komondor kommandó, KBI, TEK. Mik voltak még?) első normális marokfegyvere a Jericho 941F(?) volt. Arra ki kellett képezni az oktatókat, akik tovább adták tudásukat a operátoroknak(?), a karbantartókat szintén kiképezték.
Utána jöttek az USP-k, ugye? Akkor ez az egész átképzés kezdődött elölről. "Elkoptatták" az USP-ket és újra megcsinálták az átképzéseket. De a fegyvermestereknek/karbantartóknak azt hiszem ezt a Glock 1 nap alatt lezavarja. Egyszerű szerkezet, nekik gyorsan megy az átképzés. De a fegyver használóinak elég sok időbe telik a rutin megszerzése. Simonyi 1x az MP5-re képzés idejét (vagy lövések számát nem tudom) elárulta egy cikkben. Akinek kedve van, keresse meg, de leesik az álla. Nem megy hip hop, hogy valaki bevetésre menjen egy bizonyos típusú fegyverrel.
Ez most nem tűnik egy kicsit pazarlásnak idővel és pénzzel? A SEAL mióta elvan a P226-osaikkal? Csak séróból szerintem negyed százada.
Hol lehet megnézni, melyik szervezet most milyen fegyvert használ?
*Nevezhetjük így a szolgálat USP állományát? -
Elég rossz minőségű a kép, de nekem erős a gyanúm, hogy valami custom made vadászpuska. Előről kezdve: kompenzátor, feltehetően utólagos. Masszív a tok felső része, és bár nem látni rendesen, de szerintem bal kezes fegyver, legalábbis a hüvelykivető nyílás / zártömb nagyon rövid fém színű rész lenne. HA fém szímű, és az tényleg a zárszerkezet, akkor talán McMillan puska, azoknál van ilyen csavart, íves díszítés rajtuk. A vége a fegyvernek még furcsább, egy nagyon kiemelt "Monte Carlo" típusú pofadéka van a tusnak, de ismét, nekem úgy tűnik, mintha bal oldali lenne (tehát a felénk néző részre támaszkodik fel az arc). -
Most vettem észre, a TEK már Glock-ot használ. Az USP-vel mi van?
Semmi különös, csak az, amikor egy fegyvert rendszeresen használnak: elkezd a kopás miatt elhasználódni, emiatt a működése megbízhatattlanná válik. Ezért aztán Glock-17-est rendszeresítettek az USP-k helyett.
Meg a PRT is.
A géppisztoly elírás, Glock-17-eseket rendszeresítettek 2010-ben, kb. 250db-ot... -
Remington? -
Hol van puska -
Freeda Krueger #62093
meg tudja valaki mondani ennek a puskának a típusát? -
Drubowski #62092 Ugyan a homlok gránátvetőket beáldozták a védelemért, de mégis maradt egy méretes védtelen rész szemből, ez azért nem valami bizalomgerjesztő. Emellett gondolom a max. csőemelkedése maradt 45°, nem tudom hogy ha egy orosz panelrengetegben kell esetleg harcolni, akkor nem lenne-e ideálisabb 60° vagy nagyobb csőemelkedési szög?
Nálatok működik a topic keresője? -
Most vettem észre, a TEK már Glock-ot használ. Az USP-vel mi van?
Meg a PRT is.
Jelentős előrelépésnek nevezte azt, hogy az Afganisztánban szolgáló katonák „glock” típusú géppisztolyokat kaptak. Kiemelte azt is, hogy az amerikai hadsereg több száz gépkarabélyt, géppuskát és gránátvetőt adott át hazánknak.
Gondolom ez a géppisztoly is egy baki. Vagy tényleg Glock 18-ast kaptak? -
JYeti #62090 Ilyenekkel mondjuk elég hatásos tűztámogatást lehetne adni városi harcban. Bár ennyi erővel egy Puma is alkalmas lehet a célra, mégha feleakkora tűzerővel is bír, de legalább hasonló páncélzattal.
Y -
Bemutatták a BMPT-72 "Terminator 2b"-t. Az eredeti BMP-T ugyebár a T-72-esen alapult, de átalakították a teknőt kissé, hogy legyen hely két plusz főnek, akik a lánctalp feletti két gránátvetőt vagy géppuskát kezelték. Az "új" BMPT-72 a meglévő teknőre épül, nincsenek gránátosok és gránátvetők, a tornyot lecserélik egy újra, amin 2x 2A42 30mm-es gépágyú, 4x ATAKA pct. rakéta, illetve egy géppuska. A kiegészítő páncélzat egy új III. generációs ERA, és lehetőség van az eredeti motor helyére 850 lóerős B84MC vagy 1000 lóerős B92C2 motort beépíteni.
[center]
-
Drazse23 #62088 Látványos ez az orosz propaganda videó, csak van pár probléma vele.
Rengeteg projektet láttunk már, amit végül elkaszáltak (vagy butítottak le), többek közt azért, mert nyelte a pénz. Még a világ legfejlettebb hadserege (USA) sem engedheti meg magának, a robotok nagyszámú alkalmazását, nemhogy Oroszország, ahol ennek pénznek sokkal jobb helyet is lehetne találni. Sok olyan helyzet van, amit nem lehet a levegőből vagy robotokkal megoldani, erre az amerikaiknak is rá kellett döbbenniük Irakban és Afganisztánban. Szépen elgurulgatnak a tök kietlen utcán, de vajon mit produkálnának törmelék között, ahol lelassulva egy RPG-vel, IED-vel könnyen harcképtelenné lehetne tenni őket. Igen messze vagyunk még attól, hogy ilyen szintű robotokat lássunk a harcmezőn értékelhető számban. Kérdés, hogy a terepen valóban tudják-e azt, amit a szimulációkban, az oroszok (is) szeretik túlbecsülni saját haditechnikájukat.
Ez csupán propaganda, ahogy a kínaiak új vadászgépe is az.
ui:
Csak azt nem tudom, hogy az orosz propaganda videókban általában miért a NATO-t vonultatják fel ellenségként? Na persze minden hatalomnak szüksége van egy mumusra. A toprongyos csecsen és dagesztáni szakadárok nemigen lennének ellenségei a "csúcstechnikájú" orosz hadseregnek, hülyén nézne ki a videóban. -
fonak #62087 "Ezt mágnes-nek fordították magyarra."
Úristen...
-
off
Van ez a műsor a televízióban. Eddig a legjobb kincsesbánya a fordítás terén. Tegnap egy Glock tárjáról volt szó. Angolul a tár magazine amit sokszor, mint a zöldsapkás műsorvezető is, csak mag-nek mondanak. Ezt mágnes-nek fordították magyarra.
Eddig ez a műsor ment el félrefordításban a legmesszebb, amit valaha láttam. Az eredeti és a szinkron hang egyszerre hallható. Akit szórakoztatnak ezek a bakik csak bátran nézze/hallgassa. -
YukapoppSimon #62085 0:59-nél lövés van vagy videóvágás? Nagyon fúrcsa az egész. Amúgy felvezető autónak jó lenne a hétvégi autós kiránduláshoz. -
Ügyes reklám.
-
-
Kicsit morbid az az integető michelin figura, majd ha az összeroncsolt hullákon gázol át és odazúmol akkor is ott fog integetni, jó reklám :D -
防衛省、陸上自衛隊の新装備品「機動戦闘車」試作機を初公開(13/10/09)
Érthető?