-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Amikor nem vagyok biztos egy állításban vagy nincs lényegi jelentősége a kommentemnek illetve mondatomnak, akkor meg akarom különböztetni a kommentet/mondatot értéke szempontjából. Így jelzem, hogy ha valakit nagyon érdekel, akkor elolvashatja, de nyugodtan átugorható. Ekkor a silver színt használom.
Konkrétan a #62072 kommentről: Zicherman István-t elfogultnak tartom az oroszok felé. Egy kiskatona friss élménybeszámolóját nem tartom elég megalapozottnak (amennyiben egyáltalán igaz). Továbbá nincs több forrásból megerősítve a gumi válltámasz gyenge rögzítése. Az állítás szerintem nem áll elég erős lábakon. Ezért kényszert érzek rá, hogy a komment tartalma/állítása láthatóan jelezze, nem tejesen biztos. Rossz érzéseket kelt bennem, ha legjobb szándékom ellenére téves információt adok tovább.
Másik konkrét példa a #62053 komment, amiben ez szerepelt:
Ennek a kicsúcsosodása 1996-ban következett be, ha jól emlékszem a Kaliberben ekkor jelent meg egy cikk a KGP-9-ről Földi tollából ...
A dátum téves volt és helyesbítettem (1998/4. szám.). A #62053 komment majdnem 100%-os helyes megállapításokat tartalmazott, de a dátum téves volt. De ez is jelentéktelen volt a komment egészéhez képest. Szükségét éreztem, a dátum pontosításának, de nem akartam egy korrekt kommentet egy apróság miatt devalválni. Megint jeleznem kellett, hogy egy jelentéktelen apróság nem pontos a kommentben.
A jelek szerint az átlagnál fontosabbnak tartok bizonyos szabályok szerint végezni mindent. Még a kommentelést is. Ha megszegem a szabályaim, akkor rossz érzést keltek magamban. Lányegében ez a helyzet.