10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Én csak viccesen válaszoltam JanáJ kollégának.

A szovjetekre és oroszokra aligha lehet ráfogni, hogy ne érdekelné őket hogy viselkedik a kézifegyverük -25°C alatt, mégis az szépen lassan 1970-es évek utáni szovjet/orosz kézifegyverek mind műanyag markolattal, tussal és előággyal jelentek meg...

Azt szeretném egyszer látni. Az összes jelentős fegyvert ugyanolyan tesztnek vetik alá. Tudom, ilyen sosem lesz, vagy akik csináltak ilyet azok titokban tartják. Mert igen, a megbízhatóság az orosz fegyvereknél az legendás, de mindig ott van bennem a gyanakvás. Csak a száraz tényeknek hiszek.

Írtál valamit a G36 ráncfelvarrásáról. A tapasztalatok alapján valamelyik műanyag alkatrészét módosították, egy(?) alumínium darabra fröccsöntötték inkább a műanyagot. Nem tudom, előtte is volt-e fém betét abban a műanyagban. Na mindegy, de a német vegyipart többre tartom, mint az oroszt és lám. THX a béna keresőmotornak, hogy nem találom.

Illetve az oroszok és a kézifegyverük -25°C alatti működőképességéről. Na igen, csak az embert hagyták ki a képletből. A Steyr AUG és a TARVOR egyújas kesztyűben is használható. Ők gondoltak a katonára, akinek használni kell a fegyvert. Pedig az oroszok hogy oda vannak a sarkköri olajért és gázért.

Hát nem szép? :) Bullpup, markolatbiztosítós, a kinézete alapján ferdén lefelé veti ki a hüvelyt. Ez biztos nem vág arcon a hüvellyel. George Kepplinger csinálta. Ezt se találtam a fórumban, pedig tettem be már róla jó képeket. Amit újságból szkenneltem, nem volt a neten.