-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A jelentős mennyiség annyit tesz, hogy ha XY ügynökség, hadsereg, fegyveres testület tendert ír ki, hogy kell Z ezer mennyiségű lőfegyver, akkor ott a B&T nem is fog elindulni, hiszen tudja, hogy esélye sincs...
Azért ez nem ilyen egyszerű. Például az F88 Austeyr-t a Lithgow Small Arms Factory gyártotta Ausztráliának. Pedig az lényegében Steyr AUG.
Csakhogy a Glock egy nagyon-nagyon jól megtervezett fegyvert dobott a piacra
Még most sem kétkezes a tárkioldója. Meg Wilhelm Bubits átment a Steyr-hez, és csinált egy majdnem ugyanolyan pisztolyt, aminek (emlékezetem szerint) kevesebb alkatrésze van, mint a Glock-nak. Ez csak 1, amiben felülmúlja a Glock-ot.
Szerintem az, hogy valami nagyon-nagyon jó az még mindig nem garancia, hogy kell. Gyakran sem az "egyszerű emberek" sem a szervezetek szakértői/döntéshozói nem ismerik fel vagy látják be. Személyesen nem ismerem, de az írások alapján a VP70 szerintem ma is nagyon-nagyon jó szolgálati fegyver lenne. Amennyit tudok róla, a legjobb. Aztán csak egy nagy bukta.
nagyon jó marketinggel nyakon öntve nagyon jó időben
Ezt nem tudom. Például a Norvég hadsereg gyorsan megvette a Glock 17-est, de a DOD-al nem jött össze az üzlet. Azért azt hiszem ez inkább a DOD sara. Persze, könnyen meglehet, hogy a Glock pisztolyok a példák rá, mi az jókor jó helyen lenni, és akkor beindul az üzlet. Szerintem nem a legjobb a maga kategóriájában, de amire való, arra elég jó.
Továbbá ne feledjük, hogy igazán frappáns megoldásokat nem mutattak fel
Mi lenne frappáns? Nekem a G36 felhúzókarja annak tűnik, de aztán évtizedeket megyek vissza az időben, mire találok valamit, ami frappáns, de az meg nem kellett a piacnak. De várjunk! Az MP9 markolata igen is frappáns. (Köszönhetően a Steyr-nek.) Jobb, mint az UZI-ké.
Félreértés ne essék, én is kalapot emelek a B&T előtt, csak azért ez még kb. az a szint, mint az USA-ban a KAC vagy ami anno Finnországban a Valmet volt. A Valmet kitörtne a nyakát a piaci versenyben, a KAC pedig továbbra is csak próbálkozik kitörni a középszintű fegyvergyártók világából.
Mert igazán jó fegyvert csak a germánok tudnak csinálni. :) De az oroszok meg a csehek is dobogósak. Nemrég olvastam, hogy a CZ gyárat nyit Brazíliában.