-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
@Davidbog: Ezen lamentáltam én is. Még igazából egy pozitívumot tudnék mondani neki, az pedig a viszonylagosan kis tömege, így akár egy Mi-8 helikopter alá függesztve is szállítható pl. magaslatokra.
Az 125mm-es utód 2A45 Sprut már 6,5 tonna, ami eléggé cinkessé teszi a légi deszant alkalmazást. Abból ugye készült egy kis méretű motorral felszerelt "önjáró" változat, a 2A45M Sprut-B, de ez minimális mozgékonyságot jelent csak. Külön szépség, hogy a Sprut-ok ugyanúgy megkaphatták a lézeres rávezetésű 9K119 Svir pct. rakéta rendszert. Agyrém.
@Drazse23: Függően a használó egyéni preferenciáitól, könnyebben koordinálható a fegyver CQB (épületharc) közben.
@YukapoppSimon & Qtab986:
-Világoskék lőszer gyakorló lőszer (training ammunition), például lőkiképzéshez használták ezeket a HK G3-asokhoz, egy külön cserélhető zárdugattyúval. A gyakorló lőszer kisebb lőportöltetű, kisebb hátrarúgású, a környezetben (falak, célok) kevesebb kárt tesz, és nem mellesleg a puskát is kíméli, ugyanakkor 100-150 méter alatt a szórásképe bőven megfelelő egy átlagos képességű lövész számára.
(Itt van bővebb információ és sok kép ilyen G3 gyakorló konverzióról)
-A fekete lövedék a Fletchete lőszer mellet acél lövedék, amelynek egy hátsó 2/3-án sárgaréz bevonat van, utóbbi azért szükséges, hogy a cső huzagolását kímélje. Kvázi ez egy 5.56x45mm-es AP lőszer.
-A "vattás" lőszernél olyan verziót olvastam, hogy talán egy 7.92mm Mauser szabotázs lőszer. A világos színű anyag nagy erejű, gyors lefolyású robbanóanyag, a vatta pedig tömés. Vagyis a célja az, hogy elsütve a fegyver használó képébe robbanjon...