10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #61699
    "Na de ott van a 61551-ben a kép amit @zoltang belinkelt, a torony alatt az a kosár. :)"

"A forgózsámoly kifejezést én csak a futóművel kapcsolatban olvastam eddig (harckocsik témában persze)."

Persze, néztem azt a képet, csak emlékeimben úgy él, hogy az 55-ösben a töltő (amikor éppen nem az ülésén ült természetesen) a toronnyal együtt fordult a forgózyámolyon állva. Tehát nem gyalogolt körbe körbe ahogy az irányzó vagy a péká forgatta a tornyot.

Namost... Vagy gyarló és bomló elmém képzelete csak ez a dolog és a fűtőgyerek bizony csak körbesétált ha kellett vagy forgott alatta valami. Na ez a valami vagy forgózsámoly néven fut - és ebben az esetben talán a toronykosár része? - vagy szakszerűtlen megnevezése valaminek.

Na, ezért vagyok én ebben a kérdésben naaaaagy zavarban. Mert én az általad toronykosárnak nevezett szerkezet alján lévő korong alakú részt mondom forgózsámolynak. De csak nagyon bizonytalanul... :)