10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #61511
    A forgás segítheti a felkenődést de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ha nem merőlegesen csapódik akkor ez hogyan valósul meg. És igen szárnyakkal is meg lehet forgatni (szinte minden szárnystabilizált lövedék - a rakétákat is ideértve - forog a hossztengelye körül), de lehet, hogy ha olyan forgási sebességet szeretnének mint egy forgásstabilizált az már a szórásnak nem tenne jót esetleg vagy macerás megcsinálni szárnyakkal.

Mindamellett amilyen csodákat korunkban (elmúlt 20-30 év) csinálnak fémekkel, szerintem meg tudnák oldani, hogy a gránát elég szilárd legyen a tároláshoz/kezeléshez/kilövéshez de elég jól "kenődjön" a célon.

Végezetül pedig még mindig ott a kérdés, hogy miért számítottak ennyi komolyabb erődített célra, hogy beáldozták érte a harckocsik ellen jobb sima csövet?

A'szem ha egyszer kiderül az igazság a fejemet fogom fogni, hogy miért voltam ennyire hülye, hogy erre nem gondoltam... B, változatként meg azért, hogy hogy lehetnek ekkora barmok. Mert abból van keleten és nyugaton is egyaránt. :D