10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    @JYeti: A HK416/M4 válltámasz csak hosszában állítható, a pofadéka nincs. Szóval a szigszallagozott pofadékmagasítás terén nem nyújt többet az sem. Nekem mivel hosszú kezem van, ezért számomra a változtatható válltámasz nem jelent előnyt (kihúzva sem kellően hosszú), ellenben a behajtható válltámasz hasznos dolog.

Az M4 válltámasza azért született, mert szükség volt a tokon túlnyúló rendszerek elfedésére, ezért nincs behajtható válltámaszos M4-es. A G36 esetében ez nem áll fent.

@ModellMaker: Ez a fajta átbújós markolat sport- és mesterlövész puskáknál szokásos inkább (részben ezért is került az SL8-ra, mondván ez is sportpuska, és így senki sem tudja katonai puskának vélni).

Amúgy ha jól van megcsinálva, és személyre szabva, akkor nagyon kényelmesen lehet ilyen markolattal lőni fekvő pozícióból. A probléma az, hogy ha igazán kényelmesre akarják csinálni, akkor ezt általában egykezes (ie.: jobb kezes) fegyverhasználatra találják ki, nálunk a lőtéren a Suhl sportpuskák ilyenek. Tök jó kis fegyverek, én mégse használom őket, mert bal kézzel egyszerűen nem tudom használni őket.

A HK az SL8 esetében értelemszerűen nem teheti meg, hogy csak jobb kezes használatra szánja, így egy "kétoldalas" megoldással állt elő, ahogy a képen is látható, a "besüllyesztés" mindkét irányból megvan.

Ez persze nem jelent semmit, hiszen nagyon sok mesterlövész és sportpuskánál ilyen a markolat/válltámasz, de ott sokkal nagyobb lyukat hagynak az átbújásra. Ilyen például az SzVD is, vagy az Arctic Warfare mesterlövész puskák. A nagyobb "lyuk" már csak azért sem hülyeség, mert hátha kesztyűben szeretnéd használni a fegyvert. :)

@Janáj: Nem volt szerencsém még SL8-hoz, de több review-ben is olvastam, hogy probléma a kezelőszervek elérése...