-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Szerintem igen,egyrészt az ország nem olyan nagy ""kevés"" a nagy nyílt terep ahol tényleg jól bevethető egy tank,sok város van,erdő, és olyan hely ahol a gyalogság jól alkalmazható.
Elnézést, de ez marhaság. A harckocsi nem csak a nyílt terepen bevethető, nézd meg Iraki Abrams és Challanger 2, vagy az Afganisztáni Leopard 2, Challanger 2 videókat.
Az ország támadó értéke 0 gyenge hozzá a gazdaságunk , kevés ember van. Én szerintem helikopter kellene az országnak, rakéta rendszerrel
Mert a helikopter és a rakétarendszer (itt légvédelmi rakétarendszerre gondolsz?) olcsó? Egy fenét, irtó drága, beszerzés és üzemeltetés terén is.
Egy hadsereg csak úgy lehet erős, ha minden ága létezik. Van gyalogság, páncélos erő, légierő, helikopteres egység, tüzérség, műszaki alakulat és így tovább.
Ha csak helikoptereid vannak, akkor azokat mi fogja megvédeni az ellenséges légierőtől?
Ha csak gyalogságod van, ki fog annak tűztámogatást nyújtani?
És így tovább...
...és egy modernizált jól felszerelt és kiképzett erős gyalogság...
BTR szerű csapat szállító meg ilyesmi kéne szerintem :D Minden ami egy erős védelemhez jó.
Két kérdés:
1.: Tudsz nekem mondani "jól felszerelt" és "erős gyalogságot", aki BTR-t használ? A Rosomak, VBCI, Boxer és társai a BTR-nél két generációval modernebbek...
2.: A védelemhez miért is van szükség páncélozott szállító harcjárművekre? Én eddig úgy tudtam, hogy a védelmi feladatokhoz annyira ezek nem ideálisak. :)