10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    USN úgy tudom nem használ nagy számban M4A1-et, ők még mindig a Colt M723/725/727 triumvirátust használják, amik amolyan preM4-ek.

Én úgy tudom ill. a képek többségén általában M16A2/A4 van a matrózoknál. Mondjuk ezzel kapcsolatban találtam még érdekességeket. Az USS Wasp-on például 2004-ben cserélték le az M14-et M16-ra!

Az USMC is ugyanúgy használ M4-et és M4A1-et, ahogy az Army is használ még nagy számban M16A2/A4-et.

Nagy számban? Én általában már a legtöbb képen M4-eseket látok náluk, M16-ost inkább csak sokadik vonalbeli egységeknél (kapuőrség amerikai bázisokon) illetve a nemzeti gárdánál.

A mesterlövész puskájuk is ugyanaz, csak kisebb eltérések vannak köztük, M24 az Armynál, M40 a USMC-nél, mindkettő a Remington 700-on alapul.

Igen, ezen mondjuk mindig vigyorgok, a kettő elviekben ugyan az, de a két fegyvernem mégis "saját" verziót akar. :)

A Javelinről nem tudtam, hogy nem használja a USMC, szerintem itt tévedsz. Beírtam a gugliba és csomó találatot kaptam, hogy a bőrnyakúak Javelint használnak. Pl: Inside a Marine's Javelin missile mission
    Ugyanez igaz a TOW-ra is, hiszen használja az Army is a járműveiken.[/i

Mindkettő igaz, tévedtem. A TOW ráadásul ott van az US ARMY Bradley-ken és a Stryker ATGM járművein.

Akkor felülbírálom korrábi állításomat. Az amerikai haderőnemek sok esetben használnak párhuzamosan eltérő fegyvereket/lőszereket azonos célra. :)