10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kisemlős
    Off:

bár egyértelmű, hogy kötekedni akarsz, de azért fussunk neki mégegyszer.

Én a benzin szavatossági idejére 2 hónapot írtam, mivel egy ügyben az OMV ezt az adatot adta meg. Cifu írta, ő a MOL-lal volt kapcsolatban, ott 3 hónapot vállanak. (ez azt jelenti, hogy ennyi ideig, biztosan nem megy tönkre)
    A gépekben tönkremegy egy tél alatt. Októberben leállítod a fűnyíród és áprilisban veszed elő. Folyamatosan érintkezik a levegővel, tönkremegy. Cifu erre írta, hogy a hadsereg által használt motorok állíthatóak, ergo amivel a fűnyíró nem indul el, egy tank még elpöföghet. Az üzemanyagok kompressziótűrő képességéről már biztosan hallottál.

A gyakorlatban a "megromlott" benzinnel nem tudunk begyújtani. Nem, nem a benzintankban próbáljuk begyújtani, hanem a kazánokat begyújtani vele, és nem gyullad meg. Egy dologra jó igazán, mivel apoláris, tisztítani. Képzelj el egy fém tartályt. Az aljában víz van, majd egy perforált lemez a tetején a benzin. Megmosod benne az alkatrészt, a kosz alászáll a vízbe. Amikor az alsó tér feltelik, a benzin aljának a magasságában elhelyezett csapon lereszted a benzint, utánna meg kiborítod a vizet a piszokkal. Hónapokig lehet így használni.

De persze folytathatod a kötekedést... mert az ismerőseid...

És kérdezheted, hogy ki akar benzinnel begyújtani a kazánba? De a kazánban kenyér ég, aminek jó a fűtőértéke, de magas a gyulladáspontja, amit el kell érni, onnantól új gondok keletkeznek. A kenyér 50%-a víz, a magas hőmérsékleten a víz szétesik, durranógázt képez, és felrobban a kazán... Ne, ne próbáld ki, tudom tapasztalatból.

Szóval elhiszem, hogy nem értesz velem egyet, de mi lenen ha hallgatnál olykor másra, mint Cifu, vagy utánna olvasnál?

Én is szoktam tévedni, gyakran. Akkor elismerem. Pl. a Citroenről a korabeli média által adott információk dezinformációk tűnnek. Erre felhívta Molni és Cifu is a figyelmem. Igazat adok nekik, és ennyi. Mi ebben a nehéz?!

On:

Tegnap beszétem egy szakértővel, meglepetésemre azt mondta, le lehet szedni tűzfügönnyel az alacsonyan támadó gépeket...