-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kisemlős #52450 OFF: Csak megkerestem, amit olvastam, mert nem hagyott nyugodni.
Valószínűleg igazad van Molni! Talán a korabeli ellenséges hírszerzést igyekeztek lóvá tenni.
a korabeli források szerint:
"Csak mellesleg említjük, hogy a Szahara kocsi nem csupán személyforgalomra alkalmas, hanem ipari célokra is. Lehet vele szántani. vontatni: mint traktor 5 tonnát bír, waggonban, sínen 20 tonnát vontat. Legnagyobb sebessége rendes úton 45 km. óránként"
"Az expedicíóra szánt öt kocs tízlóerős típus."
"vitt magával az expedició három gépfegyvert, jutott továbbá minden résztvevőre egy katonai karabély."
"Két kocsira, - afféle társzekerei voltak az expediciónak, -rakták fel a benzinkészletet, egyikre 500, másikra 1000 litert. A többi három kocsimindenikén voltkét-két 120 literes benzintartály. A gép mellett lévő tartóban vitt benzinnel együtt összesen 400 liter benzin jutott minden kocsira; továbbá két 30 literes víztartály. "
(összefoglalva egy könnyített kocsin 240 liter benzin, 60 liter víz, két ember teljes menetfelszereléssel, élelem, pótalkatrészek, egy géppuska, municióval, etc-etc...)
Közben, hogy a géppuska súlyát igyekeztem kideríteni találtam egy egész jó kis oldalt első világháborús gépfegyverekről, bár a többség biztos ismeri, hátha valaki nem: géppuska földön levegőben I világháború