Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem választotta szét az A variáns és C variáns satisztikáját úgy tûnik.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezt nem kötekedés képpen kérdem, de akkor tényleg magyarázd el. A két gép átlagos technikai szintje között van cirka 10-15 év és a repórák között a magyar és NATO pilóták között cirka kétszeres szorzó.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Én elintézem, hogy meghívjanak a Jetfly éves bulijára, ahol az összes MiG-29-es pilótát kioktathatod, akik kipicsázták az F-16-os komplett századot, hogy ne hazudozzanak már összevissza a kormos farkú MiG-29-rõl. Falcon az Isten!
Товарищ Путин
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Ha csak évi 200 rep órát számolsz per sárkány (2005: 40, 2009: 120), akkor is szerintem már közel vannak a 100.000 órához.
Az eltérés esetleg abból adódhat, hogy a cikk összekeveri a gépvesztést az "A" osztályú eseménnyel? Ez emléleim szerint pilótahalált, vagy 1 millió dollár feletti kárt jelent.
Balesetet ír, nem gépvesztést.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Tudtommal az F-16 baleseti rátája cirka egy évtizede 2/100 ezer óra alatt van. Az F-15 gépeké is sõt, volt olyan év, mikor az F-15-é jobb volt. 2003 környéként volt egy olyan év ahol 1 alatt volt az F-15-nak és alig egy felett F-15-nek. (A C gépek rontották az arányt.)
Az eltérés esetleg abból adódhat, hogy a cikk összekeveri a gépvesztést az "A" osztályú eseménnyel? Ez emléleim szerint pilótahalált, vagy 1 millió dollár feletti kárt jelent.
Az F-22 esetén meg szerintem még nincs értelme számokat írni. Mennyi lehet az össz repóra?
Hogy milyen üzlet lehet benne, azt nem tudom. Állítólag a kiskatonákkal végeztetik el a munka oroszlánrészét, csak van mellettük pár öreg róka, aki ügyel arra, hogy rendesen szét legyen kapva.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A T-64 mióta nem számít már "csúcsragadozónak" az orosz szárazföldi erõknékl?
És bár nem mesterlövész puskát használnak, a DMR-ek fegyvere nem sima M4A1, hanem M21, vagy feltuningolt M16/AR-15 változat vastagabb csõvel és komolyabb optikával.
A globalsecurity.com szerint az oroszoknak 9700 T-72, 4500 T-80, 4300 T-64-esük van. A T-90-ek számáról nagyon eltérõek az adatok, nem tudom melyik lehet a valós.
A halál csupán a kezdet...
Rájöttek végre, hogy a T-90-esek vásárlásán és üzemeltetésén, valamint a meglévõ T-80asok modernizálásán felül a többi tank megtartása teljesen felesleges. (szerintem egyébként nekik valahol még megvannak a T-55ösök és a 34/85 ösök is raktáron, vész esetére) Emellett ugye még meg akarják tartani a T-72eseket is (érdekelne vajon lehetséges e a 72-eseket T-90 szintre modernizálni).
Tök értelmetlen lett volna tovább halogatni a szanálást.
Mellesleg ha összeadogatjuk oroszország T-72,T-80,T-90 tankjainak a számát,(T-72=5000db,T-80=6000db,T-90=1000db) az még mindíg elég szép szám lesz. Összesen 12.000 db tank, a tartalékokkal együtt. Nem semmi.
szóval, ha el is törlik a sorkötelezettséget, még mindig megmarad valami belõle.
Ez egyébként várható volt, nem verik túl nagy dobra, de folyik az Orosz haderõ karcsúsítása, még az sem kizárt, hogy középtávon (5-10 év) a sorkatonaságot is felszámolják, és átállnak õk is tisztán hivatásos/szerzõdéses hadseregre. Persze ez ellen elég sokan ágálnak, de a lehetõség azért sûrûn említve van...
Snipernek azokat hívják, akik a gyalogos egységektõl teljesen függetlenül mozognak, és úgy látják el feladatukat, ami lehet a gyalogos csapatok fedezése/támogatása, de mindenkitõl függetlenül egy adott terület ellenõrzése, lefogása is. Õk általában toló-forgózáras puskákkal bírnak.
A mesterlövészek eliteje a Scout-Sniper, vagyis felderítõ-mesterlövészek. Õk az ellenséges vonalak mögött dolgoznak, rejtve, lopakodva, a feladatuk nem kizárólag az ellenséges erõk leküzdése, hanem lehet egyszerû felderítés, sõt, akár lézeres célmegjelölés is. Mivel azonban profi mesterlövészek, és a felderítést és a célmegjelölést a "sima" Force Recon, Rangers és egyebek is elvégezhetik, õk inkább a háttérbázis meggyengítésén dolgoznak, tisztek, tábornokok, esetleg politikusok likvidálása, és efélék.
Értsd ha jól lõsz pisztollyal akkor kapsz egy plecsnit, hogy pisztoly mesterlõvész vagy. (jó hülyén írtam le.)
Nekem a mesterlõvész az aki nagyon pontosan lõ.
Orvlövész meg aki elbújva (lol) relytve lõ/terrorizál.
Szerintem is egy taktika az orvlövészkedés, bárki használhatja aki ki tud lõni egy ablakból. A mesterlövész meg egy "kaszt".
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Nem tengerész, hanem tengerészgyalogos volt.
Úgy érzem ez egy 22-es csapdája, soha sem fogjuk megtalálni a választ, vagyis én már megtaláltam magamnak, ha hülyeségnek tartják mások, ha nem.😊
Van ilyen.
A legvégén.
Juba: Õ most a "sztár" irakban. Egyelõre a létezésén túl semmit sem tudni (a "Juba" nevet is a szövetséges katonák adták), Dél-Bagdad területén mûködik, és már legalább két tucatnyi támadásért tartják felelõsnek. Csak egy lövést ad le a célpontjára, aki mindig az Amerikai fegyveres erõk egy katonája. Függetlenül attól, hogy talált-e, vagy megölte-e a célpontját, több lövést nem ad le, így megtalálni nem egyszerû, még a helyi szövetséges katonai vezetõk is elismerik, hogy egy hidegvérû és jól kiképzett mesterlövészrõl lehet szó.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
míg egy osztrák tahó csak részegen odalõ, aztán vagy eltalálja, vagy nem.
a mesterlövésznek, mint pl zaicevnek nem kellett feltétlenül megtanítani a dolgokat akkoriban, hisz magától rájött a harc hevében (24 órát túlélt, akkor már lehetett katonának hívni), aztán ha elég értelmes volt, tökéletesítette magát.
egy iraki orvlövész szerinted épít magának fedezéket a homokba, napokig várakozik a célra, és ha nem jók a lehetõséget, hagyja a lövést? szerintem nem.
a világháborús definíciókat meg nem érdemes összevetni a maiakkal.
mindenesetre: mesterlövész, aki profi
orvlövész: mint a neve is mutatja, alkalmilag, orvul támad, lehet félig képzett lövész, de haladó is.
amúgy ha jól emlékszem (ami ritkaság) 2 moától számítják a mesterlövészfegyvereket. pl az szvd nem az.
JFK sok (neves írók tollából származó) cikk és novella szerint orvlövész lövedékétõl halt meg. Ez azonban egy civil eset, mert bár Oswald volt katona (tengerész), nem mesterlövész volt.
Katonai szempontból ha valaki rád lõ egy mesterlövész-puskával (újabb definiciós zsákutca - mitõl mesterlövész puska? a képességei által határozzuk meg, vagy a használója által?) rejtett helyrõl, akkor aligha tekinted mesterlövésznek. Átkozott orvlövész, hogy pusztuljon el az összes. 😊
Degenerator besorolásával az a baj, hogy például Häyhä nem kapott semmiféle speciális kiképzést. Vadász és erdész volt, egy egyszerû gyalogos rajban szolgált, mint egyszerû lövész.