-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kisemlős #52420 "1.: A Kégresse K1 nem 2 tonna teherbírású, hanem mintegy két tonna össztömegű jármű volt. A hasznos terhelése 400-450kg."
Olvastam a szaharai expedició útleírását, a személyzeten kívül, szállítottak pótalkatrészeket, élelmiszert, vizet, üzemanyagot, felszerelési tárgyakat. Bár ezek egy részét karavánokon előőreküldték, mégis nagyobbnak kellett lennie a hasznos terhelhetőségnek az általad leírtnál. Van esetleg műszaki leírásod? Érdekelne.
"Szabadjon megjegyeznem, hogy ilyenkor én nem a tervezőt / gyártót szídom, hanem azt, aki ezeket beszerzését intézte. :)"
Tavaly kigyulladt alattam egy homlokrakodó, bob cat méretű. Két hengeres, léghűtéses, benzines boxermotorja volt. A tank a súlypont véget a legalján, egy elektromos AC szállította az üzemanyagot a motorig. A gumicsövön átszivárgott benzingőz belobbant az elektromos tászivattyútól, levágta a csövet, és méteres lángokkal égett!!! 2 poroltóval bírtam csak megfékezni! Azok a mérnökök még most is csuklanak! :-DD
Haditechnikához visszatérve, az Észak Afrikai hadszintéren a sivatagi patkányok kifejlesztettek egy akkor forradalminak számító motorhűtést. A sivatagi patknyok angol Wikis oldalán is van róla kép, de leírást nem találtam róla. Valaki tudna segíteni?
Lacusch69: Az árumozgatásnál az ilyen kis teherkocsikra sokszor szükség volna. Persze, hogy tud a gépipar kamionokat gyártani, de a Gatoron kívül én értelmeset még nem használtam.
Múltkor Molni sört ajánlott fel, ha valamit bebizonyítok neki. Erről jut eszembe, a haditechnika fórumosok szoktak találkozni? Pl kecskeméti repülőnapokon, vagy ilyesmi?