Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mesterlövész meg egy katonai fogalom, besorolás, ami képesítést jelent egy hadseregen belül. Katona, aki katonai célpontok ellen küzd sajátos technikájával. Egy mesterlövésznek elvielg tilos háborús bûncslekményeket elkövetnie, márha az illetõ hadsereg országa tagja bizonyos egyezményeknek.
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
Az alant belinkelt Wikipédia szójegyzet szerint Raj-mesterlövész. 😄
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mesterl%C3%B6v%C3%A9sz#Mesterl.C3.B6v.C3.A9sz
Ezek szerint Simo Häyhä és Vaszilij Zajcev nem mesterlövészek? 😄
Semmiféle speciális kiképzést nem kaptak (Häyhä legalábbis, de ha fejbõl jól rémlik, Zajcev sem).
Egyébként a Wiki-n nincs Orvlövész definició. Ez a szójegyzet egy filmre mutat...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
rajtámogató lövésznek.
"Ha meg a képességeire akarunk utalni, akkor megint nem jó - majd Juszuf Husszein és Average Joe kimegy egy lõtérre, és ha 600 méterrõl lövetünk velük sétáló emberekre. Amelyik közülük eltalálja, az mesterlövész, amelyik nem, az csak orvlövész, amíg pedig nem tettek vizsgát, puskás ember a megfelelõ jelzõ? 😊"
tess
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Aki egy SzVD-t fog melletted, azt akkor minek hívod?
A másik része pedig az, hogy akkor hogy soroljuk be Simo Häyhä-t? Katona volt ugyan, de nem kifejezetten mesterlövész (pl. rengeteg embert Suomi géppisztollyal ölt meg), nyílt irányzékot használt, stb...
Szigorúan saját véleményem szerint nem lehet egyértelmûen vonalat húzni, hogy ez és ez mesterlövész és ez orvlövész.
Persze az is egy "osztályozási módszer", amit te mondasz, csak én azzal nem értek egyet. :Ð
És akkor mivé lehet még magasztalni egy tengerészgyalogos mesterlövészt? Vagy egy Delta-force-os mesterlövészt? Az már lassan maga a Mozart-kugeln. 😊
Ugye tudod, hogy például angolban nincs külön orvlövész, ez a magyar nyelv sajátossága? 😊
A támogató-mesterlövész akkor minek minõsül? Nem igazi mesterlövész. De akkor mi?
Ha meg a képességeire akarunk utalni, akkor megint nem jó - majd Juszuf Husszein és Average Joe kimegy egy lõtérre, és ha 600 méterrõl lövetünk velük sétáló emberekre. Amelyik közülük eltalálja, az mesterlövész, amelyik nem, az csak orvlövész, amíg pedig nem tettek vizsgát, puskás ember a megfelelõ jelzõ? 😊
nem arra akartam kilyukadni, hogy az az orvlövész, aki elrohan.
az orvlövész képzetlen, átlagkatona is lehet. inkább egy viselkedési mód.
a mesterlövész meg egy "fogalom". a gyalogosok krémje.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Nem attól lesz valaki mester vagy orvlövész, mert egy lövés után helyzetet vált / menekülni kezd.
Amúgy meg hatáscsökkentõ furatnak hívhatom?
Товарищ Путин
Mikor bevonultam,tartottak egy hatástechnikai bemutatót.Lõttek RPG vel,Dragunovval,AMD vel téglafalra,meg bejött elõsször egy PSZH aztán két T-55 ös.
A PSZH ott sündörgött és néha eleresztett egyet(sorozatot) a nagyobbikkal,papi,én attól összetojtam magam.Utána jött a két hernyó,kb 50m-re,ha nem szorul össze a likam,ott fosok be.😊Utána fogtam és a fülemre szoritottam a tenyerem,mondván ,anyátokkal!Nem tudom mit tökölt,manõverezgettek azok is,mondom biztos nem lûnek többet,levettem a kezem,abban a pillanatban buuuummm..k..va hangos!Attól fogva,ha a zászlóalj kiment lõni,én vagy elhuztam a belem onnan,vagy bebujtam a bikába.Ha nem kell,minek süketüljek meg?Pedig legtöbbször csak lepkével lõttek.
T72 est nem hallottam,nem tudom mi a különbség....azt amugy is csak egyszer láttam Gödöllõn,"önként"jelentkeztem pakolászni a lõszeres ládáit,akkor bemutatták,aztán ugy zavartak el minket,mert nekiálltunk szétlopni😊)A lopás nemzeti sport volt a honvédségnél egyébbként😛
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://en.wikipedia.org/wiki/Junkers_Ju_87
Товарищ Путин
UL-nak a fater féle furogatást tartottam :-)
"B-series Stukas were usually fitted with a prop-driven siren on the front of each main gear spat, using the wail of these "Trumpets of Jericho" to terrorize enemy troops in attacks. The sirens were apparently Ernst Udet's idea."
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Hogy a stuka mitõl frontVADÁSZ, azt nem tudom.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valahogy így képzelem el.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A Gripen esélyei így csökkennek...
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
OFF: Földi meg egy okos ficak (attól függetlenül,hogy egy önálló gondolata sincs) ellenben üzleti érzéke annál nagyobb😊)))
Másolgatni azt nagyon tud.😄
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ha egy AKval egy cserepet félretolva lepukkantasz egy katonát 50mrõl, majd elrejtõzöl. Az is orvlövészet. De ezt meg lehet ejteni mesterlövészpuskával is 400mrõl is.
A mesterlövész pedig igen széleskörû feladatot láthat el. Felderítés, szabotálás, kiemelt célszemély kilövése és esetenként orvlövészkedhet is.
SzVSz!
Hogy õszinte legyek én is kétszer olvastam el amit írtál, mert nem akartam elhinni, hogy jól látok és csak másodszorra lett gyanús a "rászánok egy negyed órát, míg kiolvasom"...
ON
Meg nem mondom mi a "frontvadász" definíciója de emlékeim szerint a szovjet terminológia ismert és alkalmazta. Teljesen hasraütve valahogy úgy írnám le mint a szf-i csapatok légvédelmét ellátó vadászgép. A ruszkiknál az ilyen besorolású madárkák általában kis vagy közepes magasságon tevékenykedtek, nem voltak nagy hatósugarúak, rendszerint 1 gá. + 2 gpu. fegyverzetük volt, ami legtöbbször kiegészíthetõ volt egy max 250-500 kg-os bombával. Szerintem... De a legkisebb mértékben sem vagyok meggyõzõdve a dologról.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Földiben az a jó, hogy minden sz@rt összeollóz, de ha kibogozza az ember, és utánanéz a forrásmunkáknak, jó könyveket lehet találni.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Frontvadász mint hivatalos besorolás típusokra szvsz nem volt.
Más. Még pár évvel ezelõtt a Haditechnikai fesztiválon volt szerencsém élvezni amikor a 72esek lõttek. Jó pár száz méterre voltunk az ojjektumtól, de a légnyomás ránk tapasztotta a gatyát. Jó vót 😊 Ott hangzott el (szégyenlem de már nem emlékszem a szakkommentátor nevére )hogy nem szerencsés a gyalogságnak ha eközben 10 méteres körzetben vannak.
Éppen ezért nagy örömmel vettem kézbe a Koreai-háború címû könyvét, gondolván, hogy rászánok egy negyed órát, míg kiolvasom. Az egyik oldalon megakadt a szemem egy szón: frontvadász. Elgondolkodtam, mi is lehet ez? Többször is említi, de mindig típus nélkül. Ráadásul amerikaiaknak és szovjeteknek egyaránt van ilyenjük. Mi kell ahhoz, hogy egy repülõt frontvadásznak soroljanak be?
#41788<#taps>#taps>
Ennyit minden sörétes öntöltõ bír vagy ez különleges?
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Kösz evribádi
orvlövész akár ak-val felszerelt arab is lehet, aki egyedül, vagy kettesben a társával lõ egy csapatra, aztán elillan. vagy rpg-vel, hasonló.
mesterlövész meg egy mûvész. õ nagy távolságról lõ, figyel arra, hogy merre fog terjedni a hang, kb hány mp múlva fogják meghallani, megtervezi az útvonalat, ahol visszavonul, álcázza magát, figyelembe vesz, beépített területen a házak közötti szélcsatornákat, a légnyomást, a páratartalmat, stb.
az orvlövész kihajol az ablakon, lõ, aztán menekül. a mesterlövész egy bedeszkázott ablak apró kis repedésén, egy szekrénybe bebújva, homok-zsákokkal körbepakolva várja az ellent😊