-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Mocskosul tudnék örülni egy 10 lóerős, 2 tonna teherbírású MODERN járműnek, ami képes 40 kilométeres sebességre!
1.: A Kégresse K1 nem 2 tonna teherbírású, hanem mintegy két tonna össztömegű jármű volt. A hasznos terhelése 400-450kg.
2.: Ha van elég pénzed, szerintem találsz olyan custom car gyártót, aki megcsinálja neked. De sem civil, sem katonai megrendelő nem fog ilyen járműért pénzt adni.
Én is nagyon örülnék, ha valaki csinálna egy Mars-űrhajót. Csak sajnos senki sem akar erre 10-40 milliárd USD-t költeni...
Viszont ami a 10 lóerős, kis teherautókat illeti, a Tuk-tuk szerű teherautókkal mi van? Igaz itthon aligha forgalmazzák őket...
Ez helyett a nap 10 órájában a legelképesztőbb lánctalpas, forgózsámolyos, csuklós gépekkel foglakozom, amelyeket olyan mérnökök terveztek, akiknek legalább három anyjuk, 30 darab 40 centis ujjuk van. Nagyrészük, gondolom, valami hadi fejlesztés a hatvanas évekből, mert az önindítójavítás is úgy kezdődik, hogy motor ki!!!
Szabadjon megjegyeznem, hogy ilyenkor én nem a tervezőt / gyártót szídom, hanem azt, aki ezeket beszerzését intézte. :)
Személy szerint visszasírom az egyszerű, olcsó, praktikus megoldásokat...
Én is láttam 95 éves, működő, napi használatban lévő diesel-motort. Műszakilag egy faék, és mégis teljesen jól működik, a kopó/törő alkatrészek (mint a szelepemelő rugói) egyszerűen legyárthatóak utólag is. De azt is látni kell, hogy teljesítményben egyszerűen nem versenyképes.