-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kisemlős #52412 Köszönöm a részletes választ!
A helyzet a következő:
Mocskosul tudnék örülni egy 10 lóerős, 2 tonna teherbírású MODERN járműnek, ami képes 40 kilométeres sebességre!
De nem! Ezeket nem gyártják! A legéletképesebb amit használtam, azt hiszem, amcsi katonáknál is elterjedt a Gator Ez meglepően dinamikus, fürge, diesel, alacsony fogyasztású, de az erőátvitelt egy axiáldugattyús hidromotor végzi, amit a minimális felületi kopás ki is végez...
Ez helyett a nap 10 órájában a legelképesztőbb lánctalpas, forgózsámolyos, csuklós gépekkel foglakozom, amelyeket olyan mérnökök terveztek, akiknek legalább három anyjuk, 30 darab 40 centis ujjuk van. Nagyrészük, gondolom, valami hadi fejlesztés a hatvanas évekből, mert az önindítójavítás is úgy kezdődik, hogy motor ki!!!
A legextrémebb egy 1937-es homlokrakodó volt. Életemben nem láttam még ilyen technikát, úgy tervezték meg, hogy az a gép éljen! Elpusztíthatlan volt! Kettő hidrokuplungja volt, ha az egyik tönkrement, mechanikusan zárható volt és átkapcsolt a másikra. Az adagoló meghibásodása esetén az automatán teljes töltésre állt, s onnantól a motor teljesítményét a szívócsonkon beáramló levegő mennyisége szabályozta...
Személy szerint visszasírom az egyszerű, olcsó, praktikus megoldásokat...
Na jó, elkalandoztam. Maradjunk a haditechnikánál.