10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Itt a F2000™ TACTICAL TR-re 3,8 kg-ot írnak (empty magazine). Csak mechanikus irányzék van rajta.

Akkor az FN kifejlesztette a tömeg nélküli optikai irányzékot, mert a sima verziónál is 3,8kg van feltüntetve.

Hol írják? Benne van az üres tár tömege?

Nem, üres tárral tényleg 3470g a G36V (elfelejtkeztem, hogy az export verzió neve már nem E...). Viszont felfigyeltem még valamire, a G36-osnak 67mm-el hosszabb csöve van. A G36KV-nak viszont 100mm-el rövidebb, és ott üres tárral 3140g a tömeg, 3x optikai irányzékkal.

Ezzel együtt is az USA-ban volt idő (most nem tudom mi van), hogy a legtöbb fegyveres szolgálat valamilyen Glock pisztolyt használt.

Ha az Rk.64-esnél az az érv, hogy nekünk nem olyan van, akkor az miért vígasztal, hogy az USA-ban Glock pisztolyokat használtak? :)

Egy nem bullpup fegyvernél nem látom sok értelmét.

Gondolom nem balkezes vagy. :)
    Hiába hagyományos fegyver, bizonyos esetekben a fegyver többé-kevésbé a testhez szorul, és ez gondokat okozhat bal kezes lövőnél. Az ARX-160 ebből a szempontból nagyon tetszik nekem.