-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kisemlős #52107 Mintha a pharszaloszi csata után a köztársaság pártiakat elcsépelte volna még Afrikában is. Ühüm, Kr.e. 46 Thapsusi csata.
Lehet, helytelenül használtam a hadjárat szót, akkor elnézést de a seregével ott küzdött Afrikában és a csatáiban megverte az egyiptomiakat is, meg a köztársaságpártiakat is.
Természetesen Ceasar nem lehetett ott a pun háborukban, csak példákat említettem, különböző korokból, hogy mi is érdekelne.
Végletekig leegyszerűsítve, egy hengert képzelj el beosztásokkal, minden beosztás egy ellátmány típus. pl.: búza, hús, ló, fegyver, bőr. két egyformán tervezett hengerről van szó, amit egyforma sebességgel lehet feltölteni. Fényjelek segítségével jelezték a feltöltés időtartamát, így az egymástól több száz kilóméterre lévő hengerekben lévő víz magassága ugyanazon a szinten állt meg. Lehet, hogy zavaros, én ennél jobban nem tudom elmagyarázni.
Ha megtalálom azt a könyvet, ami az ókori találmányokkal foglakozik, akkor be tudom másolni. Az talán jobban el tudja magyarázni. A rómaiak alkalmaztak szekérre szerelhető távolságmérőt (hodométer) is. Azt is részletesen taglalja...