10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kisemlős
    Sajnos, képtelen vagyok neveket és könyvcímeket megjegyezni... Valamelyik csataleírásnál olvastam (ókor, szerintem római valamelyik keleti hadjárata), katapultal kapták a kigyót a lovak, megbokrosodtak, összekeveredtek, felbukfenceltek.

Csak a módszer marad meg mindig...

Cézár afrikai hadjáratában a disznóvisítástól ijedtek meg a harci elefántok, letarolva a saját soraikat, de nem tudom melyik csata...

A valahányadik pun háborúban a távközlésben értek el hatalmas sikert a rómaiak. Kettő "szökőkutat" gyártottak. Egyik rómában maradt, másikat vitte a sereg. Az egyiket elkezdték feltölteni vízzel, mindegyes szint egy típusú ellátmányt jelentett. Amikor elkezdték feltölteni, fényjelet küldtek a földközi tengeren horgonyzó őrgályákon, zátonyokon, egészen addig, míg a vizet öntötték. A fényjel érzékelésével rómában is elkezdték a kutat feltölteni, illetve a megszűnésével abbahagyták. Így akár fél órán belül tudta a szenátus, hogy milyen ellátmány hiányától szenved a sereg, s mit küldjenek.

A technika, ami megfog, de sajnos a tábornokok nevére, sőt, szégyen, de még arra sem emlékszem, hányadik pun háború volt.

Nem érdekel a házigyártmányú bombák készítése, vagy ilyesmik.
    Sokkal inkább az irreguláris csapatok ötletessége. Gondolok olyanra, mint a kerékpáros támadás az ellenőrző-áteresztő pontok ellen, ami pl részletesen le van írva "a GAP hetedik osztaga" című könyvben. (ez kivételesen beugrott.)