10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kisemlős
    Ha már heli…

A következő sztorit ismeritek?
    Amikor Sármelléken még itt voltak az oroszok, a helikopter pilóták azzal szórakoztak, hogy szőlőhegyeken a gazdák által összegyűjtött, petrencébe rakott szénát a heli által keltett légörvényekkel szétterítették.
    A gazdák többször is panaszt tettek, de mivel semmit nem tudtak bizonyítani, így nem történt semmi. Az egyik elégedetlen bosszút forralt. Napokig állt lesben, várva a helit! Az oroszok meg is jöttek, s újfent kedvelt szórakozásuknak hódolva nekiálltak a szénát szétdobatni. A gazda ekkor előugrott a rejtekhelyéről, és dobálni kezdte a helikoptert! A vasvillája a hátulsó rotort (nem tudom mi ennek a rendes neve) találta el, ami szinte ledarálta a villát. Egy a villából származó repesz azonban olyan súlyosan megrongálta a hidraulikus rendszert, hogy a helinek kényszerleszállást kellett végrehajtania…
    Az öreget természetesen letartoztatták szabotázsért.
    Urban legend, vagy megtörténhetett?

És mielőtt elsorvadna a másik kérdésem.
    Carlos Marighella, Che Guevara könyveit olvastam a gerilla harcmodorról, tudtok ajánlani valamit ebben a témában?

Nem, nem vagyok terrorista, felkelést sem tervezek, egyszerűen csak az alternatív harcmodor sokkal érdekesebb, szívesen olvasnék róla.
    Ókori példával élve: a rettegett római teknős alakzat felbontható volt, ha vadméheket katapultáltak közéjük, vagy a legfegyelmezettebb nehézlovasság hadrendjét is összekuszálta a közéjük jutatott mérges kígyók.
    Vagy újkorból is kreatív, amikor a kivégzendő foglyokat, friss bambuszhajtások fölé kötözték (ezek 15 cm-t is képesek nőni egy nap), és felnyársalták a szerencsétleneket.
    Az ilyen egyszerű, de hatásos módszerek mindig érdekesek. Ha valaki ismer e témában könyvet, kérem, adjon könyvcímet, vagy linket.
    Köszönöm!