10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • bgabor
    Egyetértek.

Én általában nem vagyok oda az orosz eredetű haditechnikáért, de a szállítóhelikopter (talán az egyetlen) kategória, ahol én is orosz típust vennék.
    Konkrétan azért mert a Mi-17 egy kivételesen jó konstrukció, és nyugaton is elismert típus. Ráadásul méretileg valahol a Blackhawk és a Chinook között helyezkedik el, tehát több katonát/hadianyagot tud szállítani mint a Blackhawk, persze azért a Chinooktól messze van, de a Chinook mint haditechnikai eszköz nem is Magyarország súlycsoportja. Ráadásul a Mi-17 tudtommal jóval olcsóbb is a Blackhawknál. A jóval kissebb kapacitású Huey egyértelmű visszalépés lenne.

Viszont akkor kellene vagy húsz darab a Mi-17esekből, és bizony modernizálni kell őket, mert tudtommal jelenleg még a sisakra csatolható éjjellátó berendezés is nagy szó náluk. (Volt erről egy cikk nemrég az aranysasban, hogy most kezdik csak kísérleti jelleggel egyik másik példányt ellátni vele.)