-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #51990 "Egy aszimetrikus háborúban ezek a hátrányok kevésbé jönnek ki, lévén, hogy gyakorlatilag bármekkora utánpótlás rendelkezésre áll. Példának hoznám a sokszor hivatkozott Leo2A7-et: a ~ 70 tonnás tömeg lehet kedvezőtlen lenne egy területfoglalós tömegháborúban, azonban arra tökéletes, hogy az afgán terepen minden oldalról fogja az rpg-t, tűztámogatást nyújtson a gyalogságnak és megvédje a küzdőtérben lévőket. A nagy tömegből eredő hátrányok (pl. a mozgékonyság, fogyasztás, habár ezeken is fejlesztettek) kevésbé hangsúlyosak itt."
Szvsz ez pont fordítva lenne/van. A szövetségesek emberveszteségeinek felét Afganisztánban pont az utánpótlást szállító konvolyok elleni támadások adták. Irakban szintén a hk-k után vonuló utánpótlást lőtték. Egy reguláris sereg ellen szerintem nem kell ennyire védekezni a már elfoglalt területeken, igaz a partizánok keverhetnek, de ugye ők inkább civilek lennének.
Irakban az M1-ekre az olvastam 4 óránként tankoltak. Nem tudom egy dizel Leo mennyi ideig húzná.