10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kisemlős
    Cifunak lehet igaza. Azért kophatott ki a városi hadviselésből, mert elvesztette a hatékonyságát.

Olvastam olyat is második világháborús visszaemlékezésekben, nem tudom mennyire valós, a hk. akna hiányában, tüzérségi lőszereket ástak le a földbe. A gödör aljába tüskékett helyeztek, rácsúsztatták a lőszereket óvatosan, az egészet lefedték, és várták a tankot. Amikor az rátaposott, a lőszerek felrobbantak. Jobb esetben megölték a tankot, rosszabban csak a láncot dobta le.

Vagy!

Dél-Amerikában a kommunista felkelők körében van/volt elterjedt egy igen gonosz fegyver. Egy fém edénybe szegeket, pengéket hegesztenek, az alját megtöltik benzinnel, a közepében pedig papírlapra valami anyagot helyeznek, ami, ha a benzinnel érintkezik, azt begyújtja. Az egészet lefedik/álcázzák. Jön az ellenséges katona, belelép. A benzin begyullad, a katona pedig nem bírja a lábába fúródott szegek miatt lerúgni az edényt! Égve, ordítozva rohangál összevissza! Egész erős demoralizáló hatása lehet… bár, szerintem humánusabb a taposó aknánál, mert itt szerencsétlennek van valami halvány esélye, hogy a lába megmarad.

Szóval, ezek a megoldások a legújabb háborúkból kikoptak. Az iraki háborúkban már nem hallani effélékről. Vagy újabb trükköket alkalmaznak az irreguláris haderők?