Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kit kell lelõni, ki terjesztette el? <#gun>#gun>
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mert az UH-60 erre a feladatra alaphangon nem túl alkalmas, a pilótafülke nincs páncélozva, ahogy a hajtómûvek sem, legfeljebb 3 órát tölthet a levegõben, a karbantartása bonyolultabb, üzemeltetése drágább, ráadásul ez esetben legalább 2, de inkább 4 fõs személyzetre van szükség. Ehhez még hozzá jön az az apróság, hogy alaphangon egy MH-60L olyan 14-16 millió dollár, a lenti #41144-es hsz.-ben látható Air Tractor alapú COIN gép olyan 4 millió dollár, de még a Beechcraft T-6 is "csak" 10 millió.
- A FELIN-nek szerintetek van értelme? Úgy értem ad-e annyi elõnyt, amennyire nehéz, megbízhatatlan és nehéz? Hogy töltik az aksikat? Mert még arabéknál sincs biztosítva egy "terorizmus ellenes" hábóruban, hogy este a bázison fel tudom tölteni.
A katonák is úgy vannak az eféle rendszerekkel, hogy helyzete válogatja. Alaphangon nem rossz az, amit tud nyújtani, és igen, sok esetben nyújt taktikai elõnyt. Bizonyos helyzetekben csak nyûg, ez is tény.
A telepeket általában a jármûvekben lehet feltölteni, a Land Warrior esetén a Strykerekben direkt úgy van kialakítva, hogy amikor a katona be van kötve a székébe, akkor egybõl tölt is. A JLTV (HMMWV utód) program esetén 300 amperes generátort írtak elõ, hogy a megnövekedett energiafelvétellel lépést tudjanak tartani. Viszonyításképpen az alap HMMWV-nek 30 amperes generátora volt...
- COIN gépnek miért repülõ kell? Egy agyon pakolt UH-60 miért nem jobb?
- A FELIN-nek szerintetek van értelme? Úgy értem ad-e annyi elõnyt, amennyire nehéz, megbízhatatlan és nehéz? Hogy töltik az aksikat? Mert még arabéknál sincs biztosítva egy "terorizmus ellenes" hábóruban, hogy este a bázison fel tudom tölteni.
http://www.hm.gov.hu/hirek/hazai_hirek/miert_kell_hallgatoi_diszegyenruha
Igaz, hogy újabban a hallgatói létszám töredéke a korábbinak. Ráadásul amikor még én voltam hallgató, akkor a ZMNE még fõként katonákat képzett. Most meg már a hallgatói állomány fele (ha nem több) polgári szakon van.
(Mert hát biztonyára több "katonai megmondóember szakértõ" kell, mint katona.)
Szóval biztos hasznos, hogy még egy féle egyenruhát csinálnak. Hiszen pénz van dögivel! 😊
Egyébként azt tudtátok, hogy tavaly nyáron a tisztavatáson részt vevõ állomány egy jó része nem is akkor végzett? Jópár hadnagy és fõhadnagy kollégát parancsoltak el tisztavatni, hogy ne legyen olyan kicsi a létszám.
Valóban hülyén nézett volna ki, ha csak azok vannak ott a sorban eskütételen, akik akko végeztek, mivel igen kihaltnak tûnt volna a tér. Erre odarendeltek egy rakás embert különbözõ alakulatoktól, hogy meglegyen a létszám. Röhej! 😄
Ha valaki akkoriban fényképezett a téren, biztos talál pár érdekességet ... úgymint fõhadnagyi parolival ácsorgó embert. 😊
Kíváncsi leszek, hogy idén mennyi lesz az ilyen. 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
http://www.cnn.com/SPECIALS/2004/oef.casualties/
http://www.cnn.com/SPECIALS/2003/iraq/forces/casualties/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Annyi. Hozzá kell viszont tenni, hogy 24 órát tudomásom szerint még nem bír folyamatos üzemben az energiatelep.
Egy légiós irta az indexen ,hogy még tesztelik Dzsibutiban a cég meg õk közösen.Mármint a SAGEM.Mondjuk egy másik srác meg azt irta,hogy a SAGEM már turnézik vele.
Nemhogy turnézik, de az elsõ verziót már sorozatban gyártja (5045 rendszer van leszállítás alatt), azt tervezik, hogy 2010-ben már az összes Francia katona FELIN-el fel lesz szerelve.
Pont azt nézegettem,a kis lcd vagy mi,mennyire használható igy.Valami amcsi cuccot láttam a multkor a tv-ben,ott egy kis szem elé hajtható"nézõke"volt.
Az a megjelenítõ/kezelõ/térkép funckiót takarja csak. Van szem elé hajtható modulja, csak a lenti képeken ezeket nem használták. Amúgy így néztek ki a 2006-os képeken:

Ne feledd az RPG kb. 400-500 méterig jó. Egy 100km/h val haladó cél, ha csak a közeledben repül el akkor van kb. 10 másodperced a célzásra és indításra, stb. Ez még MANPAD számára is húzós idõ, de annak a megsemmisítési zónája nagyobb és nem ballisztikus pályán megy...
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Hány kiló a FÉLIN ?Mert ha jól emlékszem a SAGEM oldalán 25 kiló van megadva fegyverrel,24 órás ellátmánnyal(lõszer ,kaja ,viz,kismaci stb)
Egy légiós irta az indexen ,hogy még tesztelik Dzsibutiban a cég meg õk közösen.Mármint a SAGEM.Mondjuk egy másik srác meg azt irta,hogy a SAGEM már turnézik vele.
Pont azt nézegettem,a kis lcd vagy mi,mennyire használható igy.Valami amcsi cuccot láttam a multkor a tv-ben,ott egy kis szem elé hajtható"nézõke"volt.
Azért egy békés afrikai utcai harcban szerintem az lenne a nyerõbb.
Bár fene tudja...lehet hogy az zavaró.Még nem próbáltam.
A franciknak nincs ilyenük?
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A PEO Soldiert támadta a GAO (Government Accountability Office) mivel sok esetben megkérdõjelezhetõ volt (legalábbis szerintük), hogy az adott eszköz/felszerelés valóban extra gyorsaságú ügyintézést érdemel. (Megj.: Az US Army az elsõ idõkben az ilyen támadásokat könnyen kivédte azon egyszerû módszerrel, hogy ha valaki arra hivatkozott, hogy a Terrorizmus elleni harcot akadályozza valaki, az kb. hazaárulásnak volt tekintendõ, a végén már majdnem a GAO kért elnézést azért, mert a munkáját végezte 😄).
Mindettõl függetlenül az igazán durva költségû beszerzések, mint az FCS továbbra is a hagyományos úton mennek, ám a beszerzések egy jó része már a PEO-n keresztül folyik.
Hiú ábránd azt hinni, hogy ez a megoldás nem ad lehetõséget a korrupcióra, épp ez volt a GAO részérõl az egyik kifogás (ugyebár mivel nincs tender, nincs versenyhelyzet sem, ez pedig behatárolja a vételárnál való mozgási lehetõséget is).
Korábban már megállapítottuk, hogy nehéz behatárolni, hogy pontosan mit is takar a vadászgép kategória. Nevezhetjük harci repülõgének, ha ettõl jobban érzed magad... 😊
Mit takar pontosan ez a program?
Mármint mi? A PEO Soldier? Ez a Program Executive Office Soldier rövidítése, és azt takarja, amit leírtam. Gyakorlatilag ezen irodán keresztül intézi az US ARMY a sürgõsebb beszerzéseket, amik "nem várhatnak". Az elsõ idõkban még a kisebb értékû dolgok tartoztak ide, ruházati-, málha-, bakancs- és hasonló cuccok beszerzései. Azonban gyorsan vérszemet kaptak, és elkezdték az éjjellátókat, rádiókat, a géppuskások sisakját és ballisztikai arcvédõjét, szemüvegét beszerezni. Aztán már az egyre komolyabb beszerzéseket is rajtuk keresztül intézték, pl. az M110 mesterlövész puska, és az XM312 géppuska dolgait. Végül tavaly az M4 gépkarabély cseréjét akarták rajtuk keresztül intézni, ahol kiborult a bili a hadseregen belüli más irodáknál, végrehajtó szerveknél, és elkaszálták a programot. Azóta a PEO Soldier munkáját sûrû fésûvel vizsgálják át lent és fent egyaránt, de a nyomás ellenére mégis egyre inkább a PEO Soldier veszi át a beszerzések és a tesztelés feladatát, például nemrég a PEO Soldier ismét rivaldafénybe került a Dragon Skin miatt, mivel õk is tesztelték, és azt találták, hogy nem állítja meg a lövedékeket úgy, ahogy kellene. A PEO Soldier felügyeli az új X-SAPI mellény fejlesztését.
A probléma csak abbban van, hogy itt nagyon sok esetben olyanok teszik ezt, akik:
1. Anno ugyanúgy szívtak, mikor õk viselték ezeket a felszereléseket, és õk is ugyanazért szidták az akkori fejeseket, mint amiért most szidják õket is.
2. Ugyebár esküt tettek. Tudom, manapság az emberek 95%-ának nem jelent semmit ez a dolog, így miért is várnám el, hogy bárki is megfeleljen ennek a nagyok közül...
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy ilyen történetekbõl minden felé akad, az angolok is hülyére szidták például a bakancsaikat és az egyenruhájukat 1991-ben, az amerikaiak is csodás mellényeiket (amibõl gyakorlatilag nem tudták kivágni a sérült katonát, így kénytelenek voltak lehúzni róla, miközben súlyos belsõ sérülése volt) 2003-ban, vagy az ausztrálok hûtõmellényei, amelyek szó szerint felforrtak az iraki hõségben.
Persze az is tény, hogy azért külföldön is megvannak a kiskapukat keresõk, lásd az US ARMY esetében a PEO Soldier program, amely a bürokratikus vízfej nélkül szerezhet be a harcoló egységeknél létfontosságú dolgokat (a PEO Soldier elsõ sikere konkrétan az volt, hogy az Afganisztáni hegyvidéken fázó katonáknak egy héten belül leszállított egy jókora adag jégergatyát - ehhez a hagyományos úton legalább fél év kellett volna, hogy kiírják a tendert, versenyeztessék a jelentkezõket, döntés szülessen és a többi).