-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JYeti #51753 Huj,
lenne egy kérdésem. Még korábban felvetődött egy hír, miszerint a HK 417 elvérzett a Bundeswehr pontossági tesztjén. A hír egy MP.netes kommentelőtől eredt, és onnan járta be a fél HT netet (Sg.hu, thefirearmblog.com, többi MP.netes cikk).
Azóta rendszeresítette az ausztrál hadsereg kis számban.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire igaz/nem igaz a dolog, avagy tényleg pontatlan a HK417 ?
A kérdés azóta urban legend szinten mozog. Én például már a forrás hitelességét vitattam:
1. egy fórumozó mondott valamit, de amikor forrás után kérdezték, annyi volt a válasz, hogy "mert én mondom".
2. Sehol máshol nem láttam alátámasztva a hírt.
Azóta is, akárhol megjelenik egy HK417es cikk (pl. az ausztrál hadsereg kapcsán), biztosravehető, hogy valaki feldobja a dolgot, hogy "de a HK417 nem felelt meg a Bundeswehr tesztjén". Volt már olyan is, aki hallotta az ismerősének az ismerősétől, akinek az ismerőse régebben a HKnál dolgozott, hogy alapvetően a platform pontos, csak a széria lett ilyen racsni (pontosság v. megbízhatóság). Szóval itt már mindenki hallott mindenről, de a rendszeresítések mellett egy csomó MP.netes képen látni a puskát frontkörülmények között. Láttam például a franciáknál, na azok német fegyvert CSAK akkor vennének a kezükbe, ha az eszeveszett jó lenne.
Tud erről valaki bővebbet?
Y