10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Én azt mondom, hogy kína szépen elkezdi nagyobb számban gyártani ezeket, akkor nagyon gyorsan termelhet akkora mennyiséget, amivel túlterhelheti a légvédelmet. A már meglévő hajóknak meg korlátozott a hordózható mennyisége.

Egy Tico-n 122db VLS van, egy AB 96db-al, tehát ennyi SM rakétát tud vinni, hogy milyen arányban vegyítik a rakétákat, már csak elhatározás kérdése. Ugyanúgy az USN is dönthet úgy, hogy elkezd több tucatnyi SM-3-ast pakolni a TDM képes Aegis hajóira...

Az is gondolom olyan hogy van rajta 10 rakéta, 5 betárazva, 5 meg raktáron.

A VLS indítóknál nincs "raktáron" rakéta, annyi rakéta van, amennyi VLS indító.

Én csak abból indultam ki hogy - talán pont itt írtátok/írtad - a szovjetek tömeges rakéta indítással akarták túlterhelni a kötelék légvédelmét.

Eddig szvsz ami/kínai viszonylatban egy ami hordozó csoportnak szinte semmitől nem kellett félnie, most már igen.

Kína eddig is képes volt a szovjet "túlterheléses" hajó elleni robotrepülőgép-indításra, csak ehhez nem állt rendelkezésre jelentősebb mennyiségű modern hajó elleni rakéta/robotrepülőgép, illetve nem voltak olyan indítójárművei, mint a szovjet/orosz Oscar osztályú SSGN tengók vagy a Kirov osztályú cirkálók.

A fő gond persze továbbra is az, hogy a DF-21-esekkel csak a saját partjai közelében működhet, tehát a bevethetőség korlátozott.