10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • cifuatwork
    #515
    Olvastam, de nem volt pofám beleszólni "kívűlről". Bár ma este akarom leszedni a 0.7-es DC-t, valamivel el kell ütni a Söldner megjelenéséig az időt, és mostanra sikerült legyőznöm az előítélerteimet a BF42 "alap" miatt :)

    Cat:
    A német sisak valóban ideális volt bizonyos szempontokból, de elég nehezek voltak - mivel ugye acélból készültek. Manapság a kevlár alapanyagú sisakok hódítanak, ami elég könnyűek, így akár egésznapos viseletük sem jelent nehézséget. Viszont az alakjuk nem is emlékeztet a német sisak alakjára (nem olvastam a cikket, de van rá egy tippem, hogy az alul és hátúl kiszélesedő rész miatt volt olyan jó a tesztben)...

    Amúgy a sisakok hatékonyságáról ma is sok vita van - a Delta egységek pl. (mint a Black Hawk Down c. filmben is látható volt) csak "hegymászó-sisakot" viselnek, amely az ütéstől véd (pl. esés miatt, vagy ha valami a fejükre esne), de lövedékek ellen nem véd. Az indok az volt, hogy ez kényelmes viselet, nem csökkenti a katona hallását/látását, és az olyan fejlövésre való esély, amelynél a hagyományos sisak védelmet nyújtana, kicsi az esély.