10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Örülök, hogy nem csak én találtam érdekesnek a videót! Nekem is egyik kedvencem a Steyr AUG. Ez valóban a hadsereg univerzális lőfegyvere (AUG= Armee-Universal-Gewehr ). A fegyver egyszerűen alakítható át egyik kategóriából a másikba, összesen ötbe: Sub Carbine, Carbine, Assault Rifle, Light Machine Gun, Sniper. És ezekhez jön még a hatodik variáció a SubMachine Gun 9mm NATO kaliberben, de ehhez persze már több kell, mint a cső cseréje. A biztosítója nekem nem tetszik (keresztben kell áttolni), de az már igen, hogy tűzváltó nincs. Az egyes lövés és a sorozatlövés között az elsütőbillentyű elmozdulásának mértéke dönt. IMHO átlag katonának teljesen felesleges a tűzváltó, ha nagyon keresek neki valami értelmet, akkor az a túszszabadítás ahol 2-es vagy 3-as rögzített sorozatra állítják a fegyvert az operátorok. Ha például megsérülnek és kínjukban elhúzzák az elsütőbillentyűt, akkor is csak 2-3 lövést adnak le és nem tudják lekaszálni a túszokat. De úgy tudom, 1980-ban az SAS is Full Auto módban használta az MP5-öt Irán londoni nagykövetségén. Legalábbis valahol azt olvastam, amikor az egyik terroristát megtalálta az SAS operátor, akkor 30 lövést adott le rá, az egész tárat belelőtte Full Auto-ra állított fegyverével. Nem bízta a véletlenre. A TESZ-nek is sokáig megfelelt egy géppisztoly a rögzített sorozat lehetősége nélkül.
    -----------------------------------------------------------------------------
    Steyr ACR / Advanced Combat Rifle. Ez már kétkezes.