-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #51269 A matek részéhez megmondom őszintén nem tudok hozzászólni. Ha jók a kiindulási adataid és jó számoltál akkor biztos valami jó dolgot hoztál össze.
Mindössze egyetlen apró pici probléma van, az hogy a teljes szóráskép a CEP, vagyis a szélességi és hosszúsági közepesek négyszerese minden irányban, abban tőlünk keletre és nyugatra is egyetértenek. Egészen biztos, hogy e mögött matematika áll. Én nem hogy elmagyarázni, de elmondani sem tudom a bizonyítását.
Szóval ezt vagy elfogadod, vagy nem. Indokolni nem tudom.
Látom, hogy matekból jó vagy, vagy legalábbis nálam kategóriákkal többet tudsz ezért még egy dolgot megpróbálok, hátha tudsz hozzá tenni valami matematiaki indokot.
Nézzük csak szélességben a dolgot. Ahogy én tudom. A gránátok 50% csapódik egy szélességéi közepesen belül, jobbr is, meg balra is 25-25%. a következő negyedben a gránátok 16-16%-a jobb és bal oldalon, a következő negyedben ugyanígy 7-7%, és a legkölső részben 2-2%.
Tehát ha kilövök egy célterületre 100 gránátot mondjuk 10m-es szélességi közepesnél, akkor 50 gránát 10m-en belül hullik le. 32db 10 és 20m között. 14db 20-30m között, a maradék 4db pedig 30-40m között.
Ha ebből ki tudsz hámozni valamit akkor örülök, ha nem akkor sajnos én mást nem tudok tenni.